Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Diskusija Fotogrāfija un melanholija

Ceturtdien, 13. decembrī, plkst. 18 Laikmetīgās mākslas centrā (LMC), Alberta ielā 13, 7. stāvā, norisināsies diskusija Fotogrāfija un melanholija, kurā piedalīsies mākslinieks Alnis Stakle, psihologs un fotogrāfs Ivars Austers, filozofs Kārlis Vērpe, mākslas zinātniece Ieva Astahovska un LMC direktore, kuratore Solvita Krese.

Diskusija notiek Alņa Stakles personālizstādes Vienkāršs stāsts ietvaros, kas LMC Ofisa galerijā apskatāma līdz 2013.g. 11.janvārim.

Diskusijā Fotogrāfija un melanholija izstādes Vienkāršs stāsts ietvaros pievērsīsies apjomīgai fotogrāfijas daļai – ikdienas attēliem jeb ģimenes un draugu fotoalbumiem un to mijiedarbībai ar attēlu vērotāju. Iztaujājot fotogrāfijas "melanholisko dabu", varētu minēt daudzu fotogrāfijas teorētiķu pievēršanos aspektam, ka tā ir cieši saistīta ar apziņu par laiku, t.i., fotogrāfija "ienes" skatītāja ikdienā kaut ko, kas ir pagājis, zudis – mirklīgs un saistīts ar nāvi. Runājot par fotogrāfijas vērojuma psiholoģiskajiem aspektiem, visupirms jāmēģina saprast – kas parādās attēlā? Vai tas, ko mēs redzam ir zīme, kā labpatiktu domāt semiotiska redzējuma pārstāvjiem, vai tomēr attēlā sastopamies ar kaut ko citu – ģimenes albumā redzam ģimenes locekļus, drauga attēlā – draugu?

Diskusijas tēma ir radusies, iedvesmojoties no A. Stakles nesen atklātās izstādes Vienkāršs stāsts. "Mana izstāde ir balstīta aptuveni desmit gadus senā īslaicīgā autobiogrāfiskā notikumā, kad manās rokās nejauši nonāca man svešu cilvēku ģimenes arhīvs ar lūgumu no īpašnieces – sadedzināt to," stāsta fotogrāfs Alnis Stakle. "Es saglabāju dažas ģimenes albuma lapas ar daļēji izgrieztām un izplēstām fotogrāfijām kā liecību priekšstatam par fotogrāfijas un realitātes saiknēm, ciešanu projicēšanu uz attēliem, melanholisko fotogrāfijā un pēc-traumas atgūšanās neiespējamību. Šīs dažas albuma lapas man kalpoja kā iedvesmas avots, lai izstādē diskutētu fotogrāfijas un melanholijas saiknes."

Alņa Stakles izstāde Vienkāršs stāsts ir apskatāma Laikmetīgās mākslas centra Ofisa galerijā, Alberta ielā 13, 7. stāvā. Darba laiki: plkst.12 -18. Ieeja – bezmaksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja