Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Laikmetīgās mākslas izstāde Survival Kit 9 bijušajā LU Bioloģijas fakultātē

No 8. septembra līdz 1. oktobrim bijušajā LU Bioloģijas fakultātes ēkā, Kronvalda bulvārī 4, apskatāma Baltijas vērienīgākā ikgadējā laikmetīgās mākslas izstāde Survival Kit 9, informēja Latvijas Laikmetīgās mākslas centra komunikācijas vadītāja Marta Krivade.

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs, Baltijas vērienīgākā ikgadējā laikmetīgās mākslas notikuma Survival Kit rīkotājs, šogad aicina izkāpt no ierastās pasaules uzlūkošanas skatupunkta un paraudzīties uz pasauli no dabas perspektīvas.

Survival Kit 9 šogad dots nosaukums Saiet ābolā * kokā * sēnē * ledājā * gliemežvākā * briedī * kanārijputniņā * sikspārnī

Izstāde ietvaros notiks mākslinieku, teorētiķu un filozofu atvērtās lekcijas, filmu demonstrācijas, performances un lasījumi, ekskursijas izstādē, kā arī aizraujošas darbnīcas bērniem mākslinieku vadībā norisināsies bijušajā LU Bioloģijas fakultāte, Kronvalda bulvārī 4.

Survival Kit 9 tēmas izvēli skaidro kuratori Solvita Krese, Inga Lāce un Jonatans Habibs Engkvists: “Mēs dzīvojam laikā, kurā pasaule tiek interpretēta, izmantojot populismu un konservatīvu nacionālismu, un notiek neapdomīga dabas izmantošana, tāpēc Survival Kit 9 būs vērsts uz jaunas pieredzes un maņu apzināšanu, uzsverot citus pasaules uztveres un mācīšanās veidus. Varbūt pienācis laiks kļūt par ābolu, aprikozi, roni, kukaini vai šļūdoni… īsāk sakot, attīstīt savas apslēptās spējas, sajūtas, kas vēl tikai gaida, kad mēs tās atklāsim ‒ noskaņoties uz viļņa, kas ļauj uztvert augu savstarpējo saziņu, pavaicāt dzīvniekiem, ko viņi domā, un paraudzīties uz lietām no kristāla daudzšķautņainās laika perspektīvas.”

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja