Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mākslas telpā Tu jau zini kur tiks atklāta Sabīnes Verneres izstāde O

Kultūrtelpas Tu jau zini kur Mazajā zālē no 12. līdz 24. oktobrim būs apskatāma Sabīnes Verneres personālizstāde O, informēja izstādes veidotāji.

Izstādē O Sabīnes Verneres izteiksmīgie tušas gleznojumi iemieso dzīvības cikliskumu, ilustrējot pāreju no viena posma nākamajā un atrašanos starpstāvoklī, kurā vēlme palikt vienā un tajā pašā aplī ir tikpat liela, kā nepieciešamība doties uz priekšu. Mākslinieces tēlu mitoloģija ieguvusi kustību, kas iemieso prāta un ķermeņa riņķošanu ap notikumiem un novērojumiem. 

Sabīne Vernere ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās mākslas nodaļas glezniecības katedrā, kā arī papildinājusi zināšanas Zagrebas Karaliskajā Mākslas akadēmijā un Antverpenes Karaliskajā akadēmijā. 2016. gadā piesaka savu darbību ar spilgtu debiju MVT izstāžu ciklā Blumbergs Bezgalība, izstādot savu bakalaura darbu personālizstādē Bezkaunīgs. Ar saviem darbiem piedalījusies vairākās grupu izstādēs Latvijā un Eiropā, 2020. gada rudenī neatkarīgā veidā organizējusi vērienīgu personālizstādi Rīgā (tagadējās galerijas Brīvība telpās). 2021. gada pavasari pavadīja, strādājot JCE rezidencē Parīzē un jūlijā atklāja personālizstādi kim? galerijā.

Artefaktu dekonstrukcijas ir daļa no kultūrtelpas Tu jau zini kur īstenotās mākslas izstāžu programmas. Cikla ietvaros laikā no septembra līdz novembrim būs apskatāmas kopumā četru mākslinieku - Kristiānas Marijas Sproģes, Uģa Albiņa, Sabīnes Verneres un Kristīnes Krauzes-Sluckas - personālizstādes. Ņemot par pamatu vasaras sezonā īstenoto izstāžu sēriju, kas tika veltīta dažādu eksistējošu konstrukciju apzināšanai, izstādes vadmotīvs ir aicinājums šīs konstrukcijas izjaukt un pārrakstīt, piešķirot tam citu struktūru un funkcionalitāti.

Tu jau zini kur ir radoša, industriāla kultūrvieta Rīgā, Tallinas ielas radošajā kvartālā. Tās saturiskais uzsvars ir vērsts uz dažādu laikmetīgās mākslas disciplīnu sastapšanos, ar nolūku veicināt radošus eksperimentus un atvēlēt telpu mākslas demokratizācijai. Šogad kultūrvieta izstāžu vajadzībām ir radījusi Mazo zāli — atsevišķu telpu ar nolūku nodrošināt apmeklētājiem nepastarpinātu satikšanos ar mākslu. Izstāžu ciklu organizē kuratore Tīna Pētersone, mākslinieks Rūdolfs Štamers un Tu jau zini kur direktors Uldis Trapencieris.

Izstāde apskatāma trešdien, ceturtdien un piektdien no plkst. 17.00 līdz 21.00 un sestdien, svētdien laikā no plkst. 14.00 līdz 21.00 Tallinas ielā 10-3.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja