Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Radošās darbnīcas ģimenēm izstādes Sudraba laikmets ietvaros

Izstādes Sudraba laikmets. Krievu māksla no Baltijas valstu kolekcijām. 1890–1930 laikā Mākslas muzejs Rīgas Birža aicina ģimenes apmeklēt radošās darbnīcas latviešu un krievu valodā.Radošajās darbnīcās bērniem un viņu vecākiem būs iespēja uzzināt ko vairāk par dažādiem modernisma virzieniem, teātri, ainavu un pilsētvides glezniecību, kā arī portretu žanru krievu mākslā 19.

gadsimta beigās un 20. gadsimta sākumā. Katru radošo darbnīcu ievadīs saruna ar muzejpedagogu izstādē par nodarbības tēmu, pēc kuras sekos darbošanās muzeja bērnu nodarbību telpās Mazajā skolā.Pirmā radošā darbnīca Eksperimenti notiks 8. decembrī plkst 12. Vērīgi ielūkojoties ekspozīcijas darbos, kas iekļauti sadaļā Jaunās mākslas principi, brīvi eksperimentēsim ar formām un līnijām, mēģinot paskatīties uz sev zināmiem priekšmetiem citādāk. Darbnīca notiek latviešu valodā.15. decembrī plkst. 12 tiek organizēta radošā darbnīca Teātra un pasaku fantāzijas. Teātra tēma ieņem īpašu vietu krievu sudraba laikmeta kultūrā. Karnevāla un fantāzijas elementi deva iespēju aizbēgt no realitātes un patverties bezrūpīgā pasaku pasaulē. Radošajā darbnīcā ļausimies fantāzijai un uzbursim savus pasaku tēlus. Darbnīca notiek latviešu valodā.12. janvārī plkst. 12 durvis vērs radošā darbnīca Mākslinieks un vide. 19. gadsimta otrajā pusē pilsētas un dabas skaistums un enerģija iedvesmoja gleznotājus-impresionistus uz daudzu lielisku mākslas darbu radīšanu, drīz viņiem pievienojās arī citu mākslas virzienu pārstāvji, ienesot jaunas noskaņas. Šajā radošajā darbnīcā mēģināsim attēlot savu ideālo ainavu vai pilsētu. Darbnīca notiek latviešu valodā.19. janvārī plkst.12 norisināsies radošā darbnīca Sudraba laikmeta cilvēks. Sudraba laikmeta mākslinieki pievērsa lielu uzmanību cilvēka personībai, ar īpašu interesi pētot un attēlojot ģimenes locekļus, draugus un laikabiedrus. Radošajā darbnīcā iepazīsim tuvāk cilvēkus, kas mums ir apkārt, zīmējot viņu portretus. Darbnīca notiek krievu valodā.

Aicināti visi interesenti! Ar lielāku prieku sagaidīsim ģimenes ar bērniem vecumā no 8 līdz 15 gadiem. Mazākajiem brāļiem un māsām būs iespēja darboties ar muzeja krāsojamām lapām.

Darbnīcas cena: Ls 2 no personas.

Radošās darbnīcas ilgums: pusotra stunda.

Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās pie Kristīnes Mileres, zvanot pa tālruni (+371) 67 357534 vai rakstot uz e-pastu [email protected]. Vietu skaits ierobežots.

Mērķauditorija: ģimenes ar bērniem vecumā no 8 līdz 15 gadiem

Norises vieta: mākslas muzejs Rīgas Birža Doma laukums 6, Rīga


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja