Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas cirkā skatāma Amandas Ziemeles izstāde Zivs ar kājām

Rīgas cirkā 15. decembrī plkst. 18 tiks atklāta gleznotājas Amandas Ziemeles izstāde Zivs ar kājām, informēja Kvadrifrona pārstāvis Evarts Melnalksnis.

Izstādē Zivs ar kājām būs skatāms mākslinieces diplomdarba projekts Gaining Ground Drēzdenes Mākslas akadēmijā. Darbs ticis izvirzīts arī Eiropas mākslas augstskolu absolventu balvai Startpoint Prize 2018.

Māksliniece abstrakti un konkrēti reflektē par notikumu pirms 365 miljoniem gadu, kad Kurzemes teritorijā no ūdens iznāca senākā no zināmajām četrkāju radībām - Ventastega curonica. 

Mākslinieces izceltais evolūcijas notikums – ventastegas lēmums izkāpt krastā, atstājis paliekošas pēdas un radījis neskaitāmas iespējas. Tomēr Ventastega tiek uzskatīta par evolūcijas strupceļu, jo neviena no mūsdienu sugām nav tās tieša pēctece. Izstādes kontekstā ‘strupceļš’ skatāms kā iespēja sastapties ar kādu parādību, ko grūti kategorizēt. Jautājums, kādēļ Venstastega nolēma pavadīt laiku ārpus ūdens, joprojām ir neskaidrs. To risinot, izstādē būs skatāmas lielformāta gleznas un objekti.

Gleznotāja Amanda Ziemele savu radošo darbību uztver kā atvērtu lauku. Viņu interesē glezniecības formālās īpašības un tām pietuvinātais ideju un kontekstu lauks. Gleznošana ir darbība, kas kalpo kā darbarīks ideju materializēšanai. Amanda Ziemele absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības studijas un Drēzdenes Mākslas akadēmiju.

Teātra trupas Kvadrifrons mākslinieciskajā programmā nozīmīgu vietu ieņem vizuālās mākslas sadaļa, kas tiek īstenota Rīgas cirka bijušajā ziloņu stallī un kas tika atklāta oktobrī ar mākslinieces Līgas Spundes multimediju izstādi Interlūdija, kurai sekoja grafiķes Haneles Zanes Putniņas izstāde IBĪ TĒVS. Sūrds!. Šajā sezonā kopumā plānotas piecas jauno mākslinieču personālizstādes.

Izstādes būs apskatāma līdz 19. janvārim. Ieeja Rīgas cirkā no A. Kalniņa ielas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja