Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Rīgas mākslas telpā atklās Ivara Drulles un Māra Grosbaha izstādi „Parādība”

Rīgas pilsētas izstāžu zālē „Rīgas mākslas telpa” no 21. marta līdz 19. aprīlim būs aplūkojama mākslinieku Ivara Drulles un Māra Grosbaha izstāde „Parādība”, informē izstāžu zāles sabiedrisko attiecību koordinatore Inga Lāce.

Starptautisku atzinību guvušo mākslinieku darbi – skulptūras, objekti, skaņu instalācijas, video, fotogrāfijas un zīmējumi – Latvijā tiks izstādīti pirmo reizi.  Neskatoties uz mediju daudzveidību, izstādes saturs ir vienojošs: tie ir daudzslāņaini stāsti par cilvēkiem un viņu sapņiem, par dažādām lietām un parādībām, kas iedvesmo un palīdz dzīvot, informē I.Lāce. Vienlaicīgi izstādes darbi raisa pārdomas par mūsu sabiedrību: masu kultūras invāziju un informācijas pārblīvētību, kam pretnostatīta indivīda vientulība, ilūzijas, domas un sapņi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

IVARS DRULLE

Ivars Drulle ir Rīgas dizaina un mākslas vidusskolas Tēlniecības nodaļas vadītājs. Par savas radošās darbības sākumu mākslinieks uzskata 1998. gadu, kad konkursā ieguva pilnu stipendiju  mākslas studijām Humbolta Universitātē (ASV).  Pēc gada, atkārtoti uzvarējis konkursā, viņš u turpmākos četrus gadus mācījās ASV – no sākuma Humbolta Universitātē, bet vēlāk Montanas Universitātē, kur ieguva mākslas maģistra grādu un universitātes galveno apbalvojumu  par sasniegumiem  studijās (tiek piešķirts piecpadsmit labākajiem studentiem no kopējā sešpadsmit tūkstošu studentu skaita). Mākslinieks ir piedalījies vairākās starptautiskās rezidencēs un simpozijos, sarīkojis solo skates ASV, bet izstāde „Rīgas Mākslas telpā” būs pirmā lielā skate Latvijā. Vairāk par mākslinieku - www.ivarsdrulle.com

MĀRIS GROSBAHS

Māris Grosbahs 1997. gadā ieguvis mākslas bakalaura grādu, studējot profesora Pētera Martinsona meistardarbnīcā Latvijas Mākslas akadēmijā. Arī viņš 1998. gadā ieguva pilnu stipendiju  mākslas studijām Humbolta Universitātē (ASV). Mākslinieks turpināja savu izglītību Kalifornijas universitātē, Sanhosē (ASV), paralēli tur pat strādādams arī kā asociētais pasniedzējs.  2003. gadā viņš ieguva Telpiskās mākslas maģistra grādu. Pateicoties Māra Grosbaha radošai un organizatoriskai aktivitātei, no 1997. līdz 2006. gadam Rojā darbojās Starptautiska mākslas laboratorija „ROJARAKU“ ar ikgadēju simpoziju, kas bija unikāla iniciatīva Latvijas mazpilsētai (www.rojaraku.lv).  Mākslinieks ir piedalījies daudzos mākslas simpozijos un izstādēs Latvijā, Lietuvā, Šveicē un ASV. Māris Grosbahs ir veidojis arī scenogrāfiju divām režisores E.Cērpas izrādēm Jaunajā Rīgas teātrī: „Ūdens atmiņa”, (2007. – 2008.) un „Maigums” (2005. -2006.), tika nominēta kā inovatīvākā izrāde un labākā scenogrāfija). Ir starpnozaru mākslas grupas "Serde" biedrs.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja