Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas starptautiskajā tekstilmākslas un šķiedras mākslas triennālē piedalīsies mākslinieki no 28 valstīm

Rīgas starptautiskajā tekstilmākslas un šķiedras mākslas triennālē Tradicionālais un laikmetīgais nākamā gada aprīlī ar devīzi Daudzveidība vienotībā / Diversity & Unity startēs 85 mākslinieku darbi no 28 valstīm, aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM). 

Viesmākslinieces statusā pēc žūrijas lēmuma un uzaicinājuma šoreiz būs Latvijas tekstilmāksliniece Edīte Pauls-Vīgnere. Tiks uzaicināts arī viens ārzemju viesmākslinieks. 

Kā pastāstīja LNMM Latvijas dekoratīvās mākslas un dizaina departamenta krājuma darba vadītāja Velta Raudzepa, mākslinieku pieteikšanās tekstilmākslas un šķiedras mākslas skatei, kuras tradīcija tika aizsākta 2001.gadā, ilga gandrīz gadu. Viņa atzīmēja, ka šoreiz dalībai tajā bija liela atsaucība. "Tika saņemti 34 valstu 186 mākslinieku pieteikumi, kas ir ārkārtīgi liels skaits un labi raksturo triennāles popularitāti pasaules mērogā," uzsvēra Raudzepa. 

Konkursā piedalījās dažādu valstu mākslinieki. To skaitā bija mākslinieki no visām Baltijas valstīm un Ziemeļvalstīm, pārējām Eiropas Savienības valstīm, Āzijas, ASV, Latīņamerikas, Austrālijas, Dienvidāfrikas, Kenijas un citām zemēm.Priekšroka tika dota tādiem kritērijiem kā inovācijas, tēmas atbilstība, profesionalitāte un citi, kas bija noteikti triennāles nolikumā. Triennāles dalībniekus atlasīja starptautiskā žūrija, kurā strādāja trīs starptautiski eksperti un divi Latvijas pārstāvji.

Starptautisko ekspertu vidū bija Londonas Universitātes Radošā tekstilmākslas izpētes centra direktore Leslija Millare, tekstilmākslas eksperte Ursula Karbahera no S. Gallenas tekstilmākslas muzeja Šveicē un Lodzas Tekstilmākslas muzeja direktors, ilggadējais Lodzas tekstilmākslas triennāļu organizators Norberts Zaviša. Latviju pārstāvēja tekstilmākslinieks Egils Rozenbergs un projekta kuratore Raudzepa. 

Paralēli triennālei LNMM izstāžu zālē Arsenāls tiks sarīkotas vairākas satelītizstādes un arī starptautiskā konference.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja