Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Stricka villā atklās izstādi Nebija wi-fi, tāpēc es sāku gleznot

K.K. fon Stricka villā, 14. oktobrī plkst.19  tiks atklāta mākslinieka Kaspara Groševa kūrēta izstāde Nebija wi-fi, tāpēc es sāku gleznot, kurā mūzikas akordi kalpos par nemanāmiem pavadoņiem, lai izrādītu izstādei īpaši radītas gleznas, kas ietītas nama krēslā, pavēstīja kurators.

Izstādē piedalīsies četri, kas ir pieci, aptuveni divpadsmit gleznas, kāds, kurš neesmu es, Enigmarelle, Ventablack redux, dzirkstoši dzērieni, N1L, Don Caramel.

1938. gadā starptautiskajā sirreālistu izstādē Parīzē tika solīta histērija, debesis, pilnas ar lidojošiem suņiem, un Enigmarelle, cilvēkveidīgs automāts, Frankenšteina pēctecis. 1989. gadā savā video Girl I'm Gonna Miss You pop dueta Milli Vanilli dalībnieks Robs Pilatus tēloja mākslinieku, kādā epizodē gleznojot uz stikla līdzīgi kā savulaik Pablo Pikaso. Tajā pat gadā atklātībā nāca fakts, ka Milli Vanilli patiesībā nemaz neizpildīja savas dziesmas.

Kaspars Groševs ir mākslinieks un kurators, kura darbību raksturo atkāpes, pieturzīmes un pauzes. Starp viņa zīmīgākajām izstādēm var minēt Qu'est-ce que ça peut faire tout ça, sadarbībā ar Ievu Krauli (Shanaynay Parīzē, 2015), OAOA (Jūras griesti), sadarbībā ar Oļu Vasiļjevu (teātra namā Jūras Vārti Ventspilī, 2014), 00:10:00:00 un I/O. Bez ienaidniekiem (kim? Laikmetīgās mākslas centrā Rīgā, 2013; 2011).

Nozīmīgākās grupas izstādes: San Serriffe, sadarbībā ar Darju Meļņikovu un Indriķi Ģelzi (Rīgas mākslas telpas Intro zālē Rīgā, 2016), XII Baltijas triennāle, sadarbībā ar Ievu Krauli (CAC Viļņā, 2015), Le Fragole del Baltico (CareOf Milānā, 2015), Lily's Pool (Art in General Ņujorkā, 2015) un Vortex (Laikmetīgā mākslas muzeja Garage projektu telpā Maskavā, 2014).

Kaspars Groševs dažkārt uzstājās ar savu mūziku un raksta Latvijas kultūras izdevumiem. Galerijas 427 (Four to Seven) līdzdibinātājs un kurators.

Izstāde apskatāma no 14. līdz 29. oktobrim, no trešdienas līdz sestdienai, 18:00 – 20:00. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja