Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

12. Kremerata Baltica festivāls - veltījums Mečislavam Veinbergam

12. Kremerata Baltica festivāls būs veltījums komponistam Mečislavam Veinbergam (1919-1996) un notiks savā jaunajā mājvietā - Vidzemes koncertzālē Cēsis no 5. līdz 8. jūnijam.

Pa vienam koncertam notiks arī Siguldā koncertzālē Baltais flīģelis (kamermūzikas koncerts Veinbergs sastop Šostakoviču 6.VI) un Rīgā Lielajā ģildē, kur 8.VI tiks atskaņota Ukrainai veltītā programma, kuru Krēmers ar savu orķestri jau atskaņojis Latvijas prezidentūras ES koncertos Klaipēdā, Milānā, Odesā, Briselē, un Luksemburgā.

Pasaulslavenā vijolnieka Gidona Krēmera dibinātā festivāla piecu koncertu programmā varēs dziļāk iepazīt komponista Mečislava Veinberga un viņa laikabiedru - visvairāk komponista tuvā drauga un domubiedra Dmitrija Šostakoviča - muzikālo mantojumu. "Mečislavs Veinbergs ir viens no lieliskākajiem XX gadsimta komponistiem, kura daiļrade tikai nesen tikusi pienācīgi izvērtēta, un es personīgi kopā ar Kremerata Baltica aktīvi piedalos šajā procesā. To apliecina arī mūsu ECM apgādā klajā laistais un starptautiskajā apritē augstu novērtētais M. Veinberga dubultalbums," stāsta Gidons Krēmers, kurš ar Kremerata Baltica Latvijā jau ir atskaņojis virkni Veinberga darbu, bet minētais albums pērn nopelnījis Grammy nomināciju kategorijā Labākais klasikas apkopojums. "Ar katru šādu reizi atkal un atkal jābrīnās, kā šāda - tik emocijām bagāta - mūzika līdz šim bija tikpat kā "nepamanīta"," vijolnieks piebilst.

Koncertos muzicēs vijolnieks Gidons Krēmers, pianisti Andrus Žlabis, Jūlija Avdeejeva, klarnetists Mate Bekavacs, dziedātāji Oļesja Petrova, Aleksejs Močalovs, trompetiste Tīna Tinga Helseta, orķestra solisti - Madara Pētersone, Giedre Dirvanauskaite, Agata Daraškaite, Santa Vizine, Pēteris Sokolovskis, Jurijs Gavriļuks, Andrejs Puškarevs. Diriģēs starptautiski pieprasītā, jaunā lietuviešu zvaigzne Mirga Gražinīte-Tila. Programma šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja