Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

35 gadu muzikālo sadarbību ar koncertu Lielajā dzintarā atzīmēs Jānis Lūsēns un Zigfrīds Muktupāvels

Ceturtdien, 18. jūnijā, plkst. 19 Liepājas koncertzālē Lielais dzintars ar autorkoncertu uzstāsies divi seni draugi un skatuves kolēģi – Jānis Lūsēns un Zigfrīds Muktupāvels. Abi mākslinieki mūzikā un stāstos atskatīsies uz savu 35 gadus ilgo muzikālo sadarbību, atskaņojot dziesmas, kuras komponists Jānis Lūsēns rakstījis tieši Zigfrīda Muktupāvela balsij. Koncerts būs skatāms gan klātienē Lielā dzintara Lielajā zālē, gan tiešraidē, informēja koncertzāles pārstāvji.

Koncertā mākslinieki atskaņos dziesmas, kuras, pateicoties abu izcilajiem kopdarbiem, iegūlušas tautas atmiņā. Tiks atskaņoti gan skaņdarbs Laiks un Dzejnieka dziesma no rokoperas Kaupēn, mans mīļais, gan Meistara ārija no Leļļu operas, gan daudzi citi Lūsēna komponēti skaņdarbi ar Imanta Ziedoņa, Austras Skujiņas, Viļa Plūdoņa, Guntara Rača vārdiem.         

Jānis Lūsēns atzīst, ka dziedātājs un skatuves mākslinieks, ar kuru visilgāk strādāts kopā, ir Zigfrīds Muktupāvels. Abu mūziķu sadarbība aizsākās 1985. gadā, kad Liepājas teātra uzvedumam Māte un neitronbumba, kurai Jānis Lūsēns rakstīja mūziku, vajadzēja galveno varoni - muzikālu un savdabīgu personību. Pēc uzveduma iestudēšanas radošā sadarbība turpinājās. Zigfrīds Muktupāvels ieņēma stabilu vietu Jāņa Lūsēna Liepājas ansamblī Neptūns un vēlāk grupā Zodiaks, ar kuru muzicējot tika sasniegti ievērojami panākumi: festivālā Liepājas Dzintars iegūtas gan Grand Prix, gan augstās pirmās vietas, gan īpašo viesu statuss.

Nākamā sadarbība bija rokoperā Kaupēn, mans mīļais, kuras libreta autore ir Māra Zālīte. Darbs tika iekļauts Latvijas kultūras kanonā. Abu mūziķu radošais ceļš turpinājās mistērijā Sapnis un mīlestība, koncertuzvedumā Violets ar Austras Skujiņas dzeju, kā arī Leļļu operā, kurā Zigfrīds atainoja meistaru Karlo. Tāpat komponists tieši Zigfrīda Muktupāvela balsij uzrakstījis dziesmu ciklu Zelta sirds ar Kārļa Skalbes dzeju un ciklu Kad mīlestība dzimst Ziemassvētku laikam. Šis cikls izpelnījās nedalītu skatītāju mīlestību, vēlreiz apliecinot, ka Jāņa Lūsēna un Zigfrīda Muktupāvela satikšanās dzīvē un mūzikā nav nejaušība.

Ievērojot visus drošības pasākumus, uz koncertu klātienē – Lielajā zālē aicināti 100 klausītāji. Savukārt pārējie interesenti koncertu aicināti skatīt tiešraidē. 

Biļetes bilesuparadize.lv un lielaisdzintars.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja