Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas 1. rokkafejnīca svin 12. dzimšanas dienu

Svinot 12 gadus Rīgā, Latvijas 1. rokkafejnīca ielūdz uz svētku koncertiem. Pavasara cēlienā klausītājus pulcēs latviešu populārās mūzikas grandi Labvēlīgais tips, grupas Rīgas modes, Bad Habits_, Čipsis un Dullais un RAUM.

24. februārī jauno koncertsēriju atklās sešu cilvēku kolektīvs, kuru stilu un attieksmi ar citiem nesajaukt, grupa Rīgas modes. Grupa meistarīgi apvieno popmūzikas glamūru ar rokenrola enerģiju, un gaidāmajā koncertā dos iespēju dziedāt līdzi grupas hitiem un nedaudz ieskatīties topošajā albumā.

Īpašs sveiciens gaidāms 8. martā, jo uz rokkafejnīcas skatuves kāps grupa Labvēlīgais tips. Mūzika, kas apvieno paaudzes, dzīves skatījums, no kā iedvesmoties, un dziesmas, kas, ja nepieciešams, apturēs jebkādas saķeršanās, jo nav iespējams nedziedāt līdzi “Es neēdīšu neko, es necepšu, es nevārīšu!”

Pāris nedēļas vēlāk, 22. martā, koncertus turpinās grupa Bad Habits, ko 2015. gadā Nacionālajā teātrī vienkopus saveda kopīgs draugs. Bad Habits ar skaļām ģitārām un lipīgu basu gaidāmajā koncertā klausītājus priecēs ar saviem jaudīgākajiem gabaliem, kā arī kompozīcijām no nesen izskanējušā koncertsērijas uzveduma Atmiņu klade.

Tālāk sekos 13. aprīlis, kad klausītājiem būs iespēja tikties un sadziedāties ar Čipsi un Dullo, kas sevi piesaka kā latviešu mūzikas dzīves stila zīmolu, kas izpilda lielākoties romantiskas dziesmas žanrā, ko paši dēvē par “jaunā viļņa šlāgeri” un kas klausītājus noteikti spēs iepriecināt pat bez šerberta un pomelo!

Bet pirmo koncertsērijas cēlienu 27. aprīli noslēgs izpildītājs un dziesmu autors Raum. 2021. gadā Raum (Reinis Straume) sevi pieteica kā solo mākslinieku, un viņa singli (Plēsīgi, Turbulence u. c.) nereti sastopami radio viļņos. RAUM mūzikas skanējumu raksturo popmūzikas ritms un rokmūzikas enerģija, lipīgas melodijas un skanīgi piedziedājumi.

Latvijas 1. rokkafejnīcas pirmsākumi meklējami Liepājā, pirms vairāk kā divdesmit gadiem, un šī gada 12. janvārī apritēja 12 gadu kopš rokkafejnīca savas durvis vēra Rīgā, vēsturiskajā Reiterna namā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja