Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Lielā Mūzikas balva 2012. Nominācija Gada koncerts

Turpinām iepazīstināt ar _Lielās Mūzikas balvas 2012 _nominantiem - šoreiz ar nomināciju Gada koncerts, kurai izvirzīti trīs izcili mūzikas notikumi: Ērika Ešenvalda autorkoncerts Tāls ceļš, kamerorķestra Kremerata Baltica festivāla Jubilejas serenādes koncerts un Garanča un Šišons. Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra Jaungada gala koncerti.


Ērika Ešenvalda autorkoncerts Tāls ceļš 12. oktobrī Latvijas Universitātes Lielajā aulā VAK Latvija un diriģenta Māra Sirmā lasījumā priecēja ar vairākiem aspektiem. Kora Latvija dziedātāji atklājās ne vien kā diriģenta Māra Sirmā vadīti rutinēti, perfekti profesionāļi, bet arī līdz kaulam emocionāli, dzīvi, dvēseliski cilvēki. Katrs par sevi – personība. "Koris kopumā bija kā dzīvi elpojošs, emocionāls organisms," saka LMB 2012 žūrijas dalībniece Ieva Rozentāle. Ērika Ešenvalda mūzika eksponējās pārsteidzošā daudzveidīgumā – no tautasdziesmas Seši mazi bundzinieki asprātīgas apdares līdz motetei In paradisum, atklājot komponista rokraksta dažādības. "Kopumā brīnišķīgs piedzīvojums, kas lika ievilkt elpu, aizturēt to un justies it kā citā garīgā līmenī," rezumē Ieva Rozentāle.

Kremerata Baltica festivāla Jubilejas serenādes Rīgas koncerts 9. jūlijā Lielajā ģildē – solisti Mario Brunello (čells), Andrejs Puškarevs (sitaminstrumenti), Reinis Zariņš (klavieres), Kremerata Baltica, diriģents Andris Poga. Kremerata Baltica koncerts Lielajā ģildē palicis atmiņā ar īpašiem uzdzirkstījumiem, kas kopumā veidoja saturiski piepildītu, emocionāli kulminējošu skanisku piedzīvojumu. Čellista Mario Brunello neaizmirstamais solo, vairumam publikas absolūti nezināmais un ļoti skaistais Gijoma Lekē Adagio, Alfrēda Šnitkes Klavierkoncerts Reiņa Zariņa un diriģenta Andra Pogas emocionāli distancētajā un tāpēc jo traģiskajā interpretācijā, orķestra un Andra Pogas radošā saskaņa Mečislava Veinberga Otrajā simfonietā, un visam vainagā – Reiņa Zariņa un Andreja Puškareva virtuozā saspēle Mārtiņa Brauna apburošajā valsī. Šajā koncertā Kremerata Baltica apliecināja, ka ir atkal lieliskā formā, sniedzot klausītājiem visaugstāko muzikālo baudījumu!

"Garanča un Šišons. Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra Jaungada gala koncerti 28. decembrī Latvijas Nacionālajā operā un 30. decembrī Lielajā ģildē ar operdziedātājas Elīnas Garančas (mecosoprāns), Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un diriģenta Karela Marka Šišona piedalīšanos tiešām lika aizrauties elpai," pauž LMB 2012 žūrijas dalībniece Ieva Rozentāle, "LNSO bija koncentrējies, uzmanīgs, pārliecinošs; Karels Marks Šišons – ar savu pozitīvās enerģijas lādiņu un intensitāti; radošā emocionālā un tehniskā plaukumā – mecosoprāns Elīna Garanča." Koncerta skaniskais diapazons bija plašs: no Mocarta un Rosīni līdz Čaikovskim un Pučīni. Zelta mirklis – Joannas ārija no Čaikovska operas Orleānas jaunava, kas rotā arī Elīnas Garančas jaunāko albumu Romantiques. Koncerta piedevās – neaizmirstama Lauretas ārija no Pučīni operas Džanni Skiki. Šī bija spoža Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra meistarības paraugstunda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja