Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Manic Street Preachers koncerts Tallinā. Lietussargus izmest!

Velsas rokgrupa Manic Street Preachers jau divas reizes bijusi Latvijā - Positivus festivālā Salacgrīvā -, bet tas gan nebija laiks, kad lielākā daļa publikas visvairāk priecājās par viņu pašu dziesmām, kas kļuvušas par deviņdesmito gadu britu roka klasiku.

Grupa joprojām neizprotamu iemeslu dēļ bija ierakstījusi kaverversiju Rianas superhitam Umbrella, ko daudz spēlēja radiostacijas un lielākā daļa jauniešu viņus pazina kā "onkuļus, kuri spēlē to foršo dziesmiņu par lietussargiem". Pēdējos gados, kad daudziem klasiskiem albumiem var svinēt apaļas desmitgades, kļuvis modīgi tos spēlēt koncertos pilnā garumā. Un ne tikai apaļās jubilejās. The Cure savus pirmos trīs albumus dažos koncertos spēlēja pirms vairākiem gadiem, apaļu Master Of Puppets jubileju ar veselu turneju savulaik svinēja Metallica. Muse reiz ķērās pie jaunāko albumu nemīlētāju lutināšanas, Redingas un Līdsas festivālos Anglijā spēlējot visas dziesmas no Origin Of Symmetry, Placebo šogad svin sava debijas albuma divdesmitgadi un darīs to arī Rīgā 22. oktobrī. 

Manic Street Preachers albums Everything Must Go bija pirmais pēc viņu leģendārākā dalībnieka – ritma ģitārista, pianista, tekstu autora un dizainera Ričija Edvardsa – pazušanas bez vēsts. Piesaistījuši sev uzmanību ar viņa destruktīvajām darbībām, velsieši ar nākamo albumu Everything Must Go, kurā vēl izmantoti Ričija atstātie dzejoļi, pirms par vienīgo tekstu autoru kļuva basģitārists Nikijs Vairss, ieguva plašu atpazīstamību un turpmākajos gados pat kļuva par mūzikas televīzijas kanālu zvaigznēm – dziesmu You Stole the Sun From My Heart un If You Tolerate This Your Children Will Be Next klipi tika rādīti ļoti bieži, un arī koncertā Nordea hallē Tallinā 18. aprīlī tie kļuva par kulminācijas mirkļiem. Protams, arī Motorcycle Emptiness no agrīnāka posma. Koncerta lielāko daļu aizņēma visas Everything Must Go dziesmas tādā pašā secībā kā albumā, bet publika pa īstam atdzīvojās tieši uz minētajiem hitiem.

Grupas dziedātājs un soloģitārists Džeimss Dīns Bredfīlds pēc skata atgādina parastu velsiešu vīru, kurš dara savu ikdienas darbu, piemēram, autoservisā, bet vakaros savam priekam ar to pašu ikdienas kreklu mugurā atklāj draugiem, ka ir lielisks ģitārists un dziedātājs, kurš to dara ar patiesi vīrišķīgu aizrautību, ar smaidiem vai citādiem publikas uzmundrināšanas veidiem lieki nebārstoties. Par rokzvaigžņu imidžu uz skatuves parūpējas basists Nikijs Vairss, kurš koncerta sākuma daļā ir elegantā baltā žaketē un Puma botās, bet pa vidu žaketi nomaina pret melnu ādas jaku, lai vēl vairāk pieskaņotos uzrakstam Sex Pistols uz vienas no savām daudzajām basģitārām. Pēc koncerta pamatprogrammas un hitiem - nekādu piedevu – nekādu ambrellu – un labi, ka tā, jo citādi vakars tiktu sabojāts un viss atpakaļceļš uz Rīgu tiktu pavadīts sarunās par to, nevis dziļdomīgi klusējot un sagremojot nupat dzirdēto. Nākamreiz tiksimies, visticamākais, atkal kādā Positivus festivālā, kur lietussargus ienest, starp citu, ir aizliegts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja