Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas ritmi 2020 saņēmis Eiropas festivālu kvalitātes zīmi EFFE Label

Novērtējot tā augstvērtīgo māksliniecisko programmu un organizatoriskās kvalitātes, kā arī nozīmību starptautiskajā apritē, Eiropas festivālu asociācija piešķīrusi festivālam prestižo kvalitātes zīmi EFFE Label, informēja festivāla pārstāvji.

EFFE jeb Europe for Festivals, Festivals for Europe ir Briselē bāzēta Eiropas festivālu asociācijas programma, ko atbalsta Eiropas Komisija un Eiropas Parlaments. EFFE Label piešķiršanu izvērtē starptautiska ekspertu grupa, vērtējot dažādus festivāla kvalitātes standartus. EFFE Label piešķiršana garantē festivāla iekļaušanu Eiropas festivālu tīklā FestivalFinder.eu, kas sniedz informāciju labas mūzikas cienītājiem un masu medijiem par pasākumiem 45 Eiropas valstīs.

Reizi divos gados tiek pasniegtas arī EFFE Label balvas. Šogad apbalvošana notiks Eiropas festivālu asociācijas rīkotajā ikgadējā Mākslas festivālu samita laikā, kas notiks no 23. līdz 25. novembrim Golvejā, Īrijā. Šis samits ir nozīmīgākā regulārā festivālu organizētāju tikšanās pasaulē. 

"Šīs ikviena festivāla kārotās kvalitātes zīmes piešķiršana ir lieliska dāvana Rīgas ritmi 20 gadu jubilejā," prieku neslēpj Rīgas ritmi mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns. "Īpaši nozīmīgu EFFE Label saņemšanu šobrīd padara tas, ka esam nolēmuši tomēr nepadoties, pielāgojot festivāla saturu esošajai krīzes situācijai koncertu tirgū. Rīga bez mūzikas nepaliks!"

Festivāls, kā bija plānots, notiks jūlija sākumā, liekot uzsvaru uz vietējiem džeza un improvizatoriskās mūzikas māksliniekiem un lielo ārzemju zvaigžņu koncertus pārceļot uz gada beigām. Par izmaiņām programmā tiks ziņots jau tuvākajā laikā.

Biļetes uz plānotajiem Rīgas ritmi ārvalstu mākslinieku koncertiem jau drīzumā atkal būs iespējams iegādāties bilesuserviss.lv. Jau nopirktās biļetes būs derīgas rudens koncertu apmeklējumam. Vietējo mūziķu programmu festivālā varēs apmeklēt bez maksas.

Divās desmitgadēs festivāls Rīgas ritmi kļuvis par neatņemamu Latvijas kultūras dzīves sastāvdaļu, ierakstot Rīgas vārdu pasaules un džeza mūzikas kultūras tūrisma ceļvežos. Notikuši vairāk nekā 1000 koncerti, kuros uzstājušies apmēram 600 pasaules mūziķi, ieskaitot tādus dižgarus kā Bobijs Makferins (Bobby McFerrin), Pets Metenijs (Pat Metheny), Take 6, Ričards Bona (Richard Bona), Medeski Martin & Wood, Daiena Šūra (Diane Schuur) u.c. Tajā pašā laikā allaž liels uzsvars likts arī uz jauno mūziķu izglītošanu, rīkojot pasaules līmeņa zvaigžņu vadītas meistarklases. Festivāla idejas autors ir Māris Briežkalns.

 

 
 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja