Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Sinfonietta Rīga un Ksenija Sidorova ieskandinās Latvijas simtgadi Zviedrijā

Godinot Latvijas valsts dibināšanas 100. gadskārtu, Sinfonietta Rīga un pasaulē augsti novērtētā akordeoniste Ksenija Sidorova sniegs trīs koncertus Zviedrijas koncertzālēs Malmē, Gēteborgā un Ērebro, informēja orķestra pārstāvis Gints Ozoliņš.

Diriģenta Normunda Šnē vadībā koncerti notiks 21. novembrī koncertzālē Malmö Live Malmē, 22. novembrī Gēteborgas koncertzālē un 24. novembrī Ērebro koncertzālē.

Par koncertturnejas ideju Normunds Šnē saka: “Gribētos apgalvot, ka latviešus raksturo ne vien laiku laikos piesauktais darba tikums, bet arī spīva nepieciešamība radīt un piedzīvot skaisto. Tas mūsos iekodēts no dabas. No rudens miglas vāliem, no krāšņajām vasaras saulgriežu pļavām, no tumšajiem egļu mežiem, no Dzintarjūras bangām. Tomēr skaisto, gluži tāpat kā mīlestību, nav iespējams izteikt skaļos lozungos, runās vai reklāmās. Mēs savu piederību Latvijai, Baltijai un Eiropai izsakām mūzikā. Tā ir mūsu vispatiesākā un vērtīgākā dzimšanas dienas dāvana mūsu valstij, mūsu klausītājiem gan šaipus, gan otrpus jūrai”

Koncertprogrammā iekļauti trīs skaņdarbi, kas katrs savā veidā raksturo latviešu nācijas identitāti - gan tās piederību Eiropas kultūrtelpai, gan uzsverot latviešu savpato raksturu un ziemeļniecisko domāšanu.

Koncertprogrammā tiks atskaņota Jozefa haidna 104. simfonija, igauņu komponista Erki Svena Tīra 2007. gadā tapušais koncerts akordeonam un orķestrim Prophecy, kā arī latiešu komponistes Lindas Leimanes kamersimfonija Guesstimations (2014).

Sinfonietta Rīga Zviedrijas koncertturneja ir Latvijas valsts simtgades starptautiskās programmas notikums un norit ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas atbalstu.

Savukārt valsts svētku kulminācijas nedēļā, kamerorķestris dosies pie klausītājiem Igaunijā un Latvijā. 16. novembrī Tallinas Melngalvju namā un 18. novembrī Krustpils Kultūras namā Sinfonietta Rīga mūziķi atskaņos Jozefa Haidna, Erki Svena Tīra, Emīla Dārziņa un Pētera Plakiža mūziku. Koncertprogrammā piedalās klarnetists Ints Dālderis. Pie orķestra diriģenta pults Normunds Šnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja