Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Alvis Hermanis atkāpies no debijas Baireitas festivālā

Alvis Hermanis apstiprina, ka pats atteicis savu 2018. gada vasarā ieplānoto debiju Vāgnera festivālā Baireitā – Riharda Vāgnera operas Loengrīns jauniestudējumu. Jau zināms, ka to veidos amerikāņu režisors Juvals Šērons.

"Man bija liels pagodinājums, kad pirms pāris gadiem Katarīna Vāgnere piedāvāja radīt jaunu Loengrīna iestudējumu 2018. gada sezonai. Tomēr 2016. gada rudenī informēju Baireitas festivālu, ka atsakos no šī darba. Pirms pāris nedēļām festivāls par to oficiāli informēja arī presi, jo mana dalība bija iepriekš jau izsludināta. Iemesls ir saistīts ar gadu veciem notikumiem, kad publiski apšaubīju Vācijas "atvērto robežu" politiku. Joprojām man vācu prese nespēj piedot, ka mans viedoklis atšķiras no oficiālā. Baireitas festivāls ir pasākums ar ļoti jūtīgu politisku kontekstu, un uzskatu, ka viņiem labāk pameklēt režisoru, kura politiskie uzskati atbilst Vācijas oficiālajai ideoloģijai. Back in USSR. Man tas vairs nav interesanti. Déjà vu," paskaidro režisors, kurš uzskatu sadursmes dēļ 2015. gada rudenī pārtrauca sadarbību ar Hamburgas Thalia Theater.

"Žēl, ka nesanāks pastrādāt ar diriģentu Kristiānu Tīlemani un Katarīnu Vāgneri, kurus ļoti cienu. Bet negribu arī, lai viņi kļūst par šīs dīvainās situācijas ķīlniekiem."

Loengrīnam A. Hermanis jau šopavasar pievērsīsies dramatiskā teātra darbā Insgeheim Lohengrin/Slepenais Loengrīns Minhenes Residenz Theater.

Operas Parsifāls pirmizrāde Vīnes Valsts operā 30. martā būs režisora debija Vāgnera repertuārā. 

 

Top komentāri

Vārds
V
Hermanis runā kā atbildīgs Eiropas pilsonis. Tiešām interesanti, kad vācieši attapsies. Vienam augstu sēdošam velkamistam jau afgānis meitu izvaroja un noslepkavoja, cik tādu gadījumu vajag, lai attaptos? Jo paši var cerēt uz miesassargiem, žogiem un kodu atslēgām, bet viņu vecākiem, bērniem un mazbērniem taču nāksies reizēm dzīvot arī reālajā dzīvē, kur ar eirobirokrātu un noderīgu idiotu svētību ielūgti salašņas demolē, izvaro un slepkavo.
čibrix
č
Pagājušajā gadā arī Andris Nelsons nediriģēja Bayreuth-ā Tanheizeru. Un paldies Dievam - redzēju izrādi pa TV - mūzika ģeniāla, režija - nekāda. Bet vācieši vienkārši baidās no 3 pasaules kara - kā nekā divus jau ir zaudējuši. Tāpēc vienkārši nav spējīgi objektīvi novērtēt patreizējo pasaules politisko virzību. Hermanis ar sava viedokļa paušanu, cerams, liks dažam labam aizdomāties.
Elza
E
Nemaz nav žēl, ka Hermanis atteicies no Baireitas. Vācieši ir pārāk slimi ar savām velkamisma idejām, tādējādi nav ko bērt pērles priekšā tiem, kas nespētu novērtēt Hermaņa unikālās režijas. Būtu lieliski, ja viņš iestudētu "Loengrīnu" Latvijā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja