Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ar basām kājām un tetovējumu. Liverpūlē sākas 67. ikgadējais Eirovīzijas dziesmu konkurss

Ar pirmo pusfinālu šodien, 9. maijā, Liverpūles arēnā sāksies cīņa par uzvaru 67. ikgadējā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Ar ceturto kārtas numuru tajā uzstāsies Latvijas pārstāvji Sudden Lights, izpildot kompozīciju Aijā. Uz svētdienas atklāšanas pasākumu grupas dalībnieki ieradās, ģērbušies kā leģendārais Liverpūles četrinieks The Beatles uz viņu albuma Abbey Road vāka foto, un tāpat kā Pols Makartnijs pa gājēju pāreju latviešu grupas solists Andrejs Reinis Zitmanis pa tirkīzzilo "sarkano" paklāju devās basām kājām. Starp citu, pieci no Eirovīzijas vinnētājiem ir uzstājušies tieši ar basām kājām. Varbūt kurpes viņam ir jānovelk arī pusfinālā? Kopumā tajā piedalīsies piecpadsmit valstu. To vidū būs arī Norvēģija, Malta, Serbija, Portugāle, Īrija, Horvātija, Šveice, Izraēla, Moldova, Zviedrija, Azerbaidžāna, Čehija, Nīderlande un Somija. Desmit finālisti no pusfināla tiks noteikti pēc skatītāju balsojuma.

Šajā vakarā uz skatuves kāps arī britu viesmāksliniece Rita Ora ar savu hitu popūriju un jaunāko singlu Praising You, kā arī ukraiņu grupa The Hardkiss un viņu tautiete Aļoša kopā ar mājinieci liverpūlieti Rebeku Fērgusoni, īstenojot kopējā priekšnesumā šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursa saukli Vienoti mūzikā, kas simbolizē unikālo sadarbību starp Lielbritāniju un Ukrainu šī šova organizēšanā. Viņas izpildīs angļu grupas Duran Duran dziesmu Ordinary World. "Es esmu priecīga atgriezties uz Eirovīzijas skatuves. Manuprāt, tā ir platforma, uz kuras caur mūziku var translēt svarīgus vēstījumus," savā Instagram kontā norāda Aļoša, kura savu valsti Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēja 2010. gadā.

Otrais pusfināls norisināsies 11. maijā, un tajā piedalīsies sešpadsmit valstis. Tajā sacentīsies Dānija, Armēnija, Rumānija, Igaunija, Beļģija, Kipra, Islande, Grieķija, Polija, Slovēnija, Gruzija, Sanmarīno, Austrija, Albānija, Lietuva un Austrālija. Mūsu dienvidu kaimiņus pārstāvēs dziedātāja Monika Linkīte ar dziesmu Stay, kuru viņa radījusi kopā ar latviešu mūziķi Kristu Indrišonoku jeb Chris Noah. Savukārt Eirovīzijas uzvarētājs tiks kronēts Lielajā finālā 13. maijā. Tajā piedalīsies divdesmit sešas valstis – pa desmit no katra pusfināla, tā saucamais Lielais piecinieks un Ukraina kā pagājušā gada triumfatore. Par galveno favorīti tiek uzskatīta Zviedrijas pārstāve Lorīna ar kompozīciju Tattoo. Viņa ir plūkusi laurus Eirovīzijas dziesmu konkursā pirms vienpadsmit gadiem ar savu hitu Euphoria. Ja viņa atkārtos šo panākumu, Lorīna kļūs par Eirovīzijas vēsturē otro izpildītāju, kuram tas ir izdevies. Iepriekš divas uzvaras ir izcīnījis Īrijas mākslinieks Džonijs Logans, kurš triumfēja 1980. gadā ar dziesmu What’s Another Year un 1987. gadā ar kompozīciju Hold Me Now (viņš ir arī 1992. gada uzvarētājdziesmas Why Me? autors – I. A.). Ar septiņām pirmajām vietām Īrija ir panākumiem bagātākā valsts šajā konkursā. Tai seko Zviedrija ar sešām uzvarām, kurai šogad var pievienoties vēl viena. Starp sīvākajiem konkurentiem tiek minēta Somija, Francija, Ukraina, Spānija un Norvēģija. Jāpiebilst, ka pirmo pusfinālu un Grand Finale tiešraidi varēs vērot arī uz lielā ekrāna kinoteātrī Forum Cinemas.

Aktuālajai informācijai par 67. ikgadējo Eirovīzijas dziesmu konkursu var sekot līdzi interneta vietnē Eurovision.tv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja