Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ar solokoncertu Lielajā dzintarā uzstāsies Vestards Šimkus

Piektdien, 15. martā, plkst. 20 koncertzālē Lielais dzintars Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls aicina uz talantīgā pianista Vestarda Šimkus solokoncertu, informēja festivāla pārstāve Santa Margeviča.

Programmā pianists iekļāvis deviņas Johana Sebastiana Baha korāļprelūdijas un pats savu kompozīciju Sapņu ainas. Deviņas etīdes klavierēm.

“Šajā koncertā skanēs programma, kuru pēdējo gadu laikā esmu spēlējis klausītājiem Parīzē, Berlīnē, Minhenē, Lucernā un daudzviet citur Eiropā. Es pats ar īpašu interesi gaidu šo reizi, kad, spēlējot Bahu un savas Sapņu ainas, varēšu pirmo reizi iepazīt Lielā dzintara kamerzāles akustiku. Mūzika šajā programmā ir pianistiski vērienīga un tēlaini mistiska,” par gaidāmo koncertu stāsta Vestards Šimkus.

Pirmajā daļā skanēs 18. gadsimta baroka laikmeta ģēnija Johana Sebastiana Baha deviņas korāļprelūdijas, kas oriģinālajā versijā ir rakstītas ērģelēm, bet kuras 19. gadsimta nogalē klavierēm apdarināja leģendārais un apbrīnojami virtuozais itāļu pianists un komponists Feručo Buzoni. Tā ir kristīgi garīgas tematikas mūzika – sava veida reliģiskas atklāsmes. Savukārt koncerta otrajā daļā skanēs Šimkus paša komponētās Sapņu ainas. Deviņas etīdes klavierēm.

Sapņu ainās esmu mēģinājis ar skaņu palīdzību notvert dažus savus spilgtākos sapņus, lai neaizmirstu tos jau drīz pēc pamošanās. Sapņi ir mūsu zemapziņas mākslas darbi. Tā ir neizskaidrojama un mistiska pieredze, gluži tāpat kā reliģiskais pārdzīvojums Baha korālprelūdijās, tāpēc šajā koncertprogrammā esmu licis tiem abiem sastapties,” atklāj Šimkus.

Pianists Vestards Šimkus ir dēvēts par "fenomenālu" (diriģents Pāvo Jervi), "iedvesmojošu" (BBC), "visaugstākās raudzes pianistu" (American Record Guide), kā arī par "vienu no jaunās paaudzes izcilākajiem pianistiem" (Piano News). Būdams 1. vietas ieguvējs vairākos starptautiskos konkursos, tostarp Marijas Kanalsas Starptautiskajā Pianistu Konkursā, viņš sāka gūt starptautisku atzinību, sadarbojoties ar BBC Filharmonijas orķestri, Birmingemas Simfonisko orķestri, Francijas Nacionālo orķestri un uzstājoties Lucernas, Šlēzvigas-Holšteinas, Reingavas, Bergenas un Lokenhauzas festivālos.

Liepājas Simfoniskā orķestra izlolots 27. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls no 9. līdz 16. martam notiks orķestra mājvietā – Liepājas koncertzālē Lielais dzintars.

Plašāk par koncerta programmu: liepajassimfoniskais.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

Programmas atdzimšana kā dāvana klausītājiem

Latvijas Universitātes vīru koris Dziedonis un tā mākslinieciskais vadītājs Uldis Kokars aicina uz albuma Ziedonis & Dziedonis prezentācijas koncertu Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja