Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ar Ziemassvētku koncertu Trīs Balanas noslēdz rezidenci koncertzālē Cēsis

Ceturtdien, 23. decembrī, koncertzālē Cēsis gaidāms skaistām melodijām un muzikāliem pārsteigumiem bagāts koncerts kopā ar koncertzāles rezidences māksliniekiem – Kristīni, Margaritu un Robertu Balanas

Klausītāji dzirdēs svītu no Pētera Čaikovska baleta Riekstkodis, Antonio Vivaldi, Žana Sibēliusa un Morisa Ravela skaņdarbus, kā arī grupu Sigur Rós un Pink Floyd dziesmu pārlikumus elektriskajai vijolei.

"Ir pagājis vēl viens veiksmīgs mūziķu rezidences gads, un tūlīt tas noslēgsies ar Trīs Balanas Ziemassvētku koncertu. Rezidences mērķis bija sniegt koncertskatuvi šiem talantīgajiem un daudzpusīgajiem Balanas ģimenes mūziķiem, kopīgi realizēt viņu radošās idejas," saka koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska.

"Izskanējušas vairākas unikālas koncertprogrammas – pašu mūziķu izmeklētas un veidotas. Kristīnei, Margaritai un Robertam, plānojot rezidences programmas, izveidojās jauna un veiksmīga sadarbība gan ar Latvijas, gan Eiropas mūziķiem. Trīs Balanas rezidences gads Cēsu koncertzālē spilgti nodemonstrēja Latvijas izpildītājmākslas nākotni, pēctecību, perspektīvu un mūsu jaunās paaudzes mūziķu spēju akumulēt pasaulē gūto pieredzi, radot jaunas un vērienīgas muzikālās ieceres. Mums ir gandarījums, ka esam snieguši savu ieguldījumu, atbalstot un veicinot Latvijas jauno mūziķu izaugsmes iespējas un iniciatīvas," uzsver Inese Zagorska.

Svētku gaidās un gaišo noskaņu meklējumos Ziemassvētku priekšvakaram radīta programma, kuras autori ir vijolnieki Kristīne un Roberts Balanas un čelliste Margarita Balanas. Ar šo koncertu viņu rezidence tiek noslēgta. 

Kā atzīst paši mūziķi, šis viņiem ir bijis ļoti piepildīts un krāšņs gads koncertzālē Cēsis. Ar gandarījumu viņi atskatās uz gada ieskaņā aizvadīto tiešraides koncertu kopā ar orķestri Sinfonietta Rīga un diriģentu Benu Palmeru, kā arī Latvijas Televīzijā un Latvijas Radio translēto Pētera Vaska 75 gadu jubilejas koncertu kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Valsts akadēmisko kori Latvija, diriģentiem Andri Pogu un Māri Sirmo. 

Starptautiskajā festivālā Čello Cēsis izskanēja divas Margaritas Balanas oriģinālprogrammas, savukārt sadarbība mūziķiem no Karajana akadēmijas un Berlīnes filharmonijas ne tikai priecēja koncertzāles klausītājus, bet pavēra jaunas izaugsmes iespējas, kā arī lielisku muzikālo sadarbību ar Latvijas jaunajiem talantiem.

Biļetes uz 23. decembra koncertu var iegādāties Biļešu paradīzes tīklā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja