Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Dziesmas bez vārdiem Paula un LSO koncertā

Maestro Raimonds Pauls un Liepājas Simfoniskais orķestris aicina uz spilgtu un neaizmirstamu koncertu Dziesmas bez vārdiem, kas 1. septembrī notiks Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē.Programmā skanēs Raimonda Paula teātra un kino mūzika, pie klavierēm - pats Maestro, bet pie diriģenta pults būs Jēkabs Ozoliņš, informēja kompānija _Mikrofona ieraksti.

Koncertprogramma Dziesmas bez vārdiem_ šogad jau skanējusi vairākkārt, allaž sajūsminot ar mūzikas smalko melodiskumu, vienkāršo, bet spilgto tēlainību un izjusto emocionalitāti, kas visspilgtāk atklājas paša maestro unikālajā klavierspēlē. Savukārt tik pilnskanīgā versijā - kopā ar simfonisko orķestri - šī programma tiks izpildīta tikai otro reizi.

Pats Raimonds Pauls par jauno koncertprogrammu ne bez sev raksturīgās ironijas saka, ka allaž bijis pavadītājs dziedātājiem – talantīgiem, ļoti talantīgiem un arī tādiem, kas ir galīgi bez talanta. Šis koncerts esot tā reize, kad viņš arī pats varot izcelties kā pianists un solists.

Raimonds Pauls stāsta: "Jau ilgu laiku kā koncertmeistars jeb tā saucamais "tapieris" darbojos gandrīz visos lielākajos Latvijas teātros, kur esmu ar klavierēm pavadījis dažādas izrādes. Tad nu nolēmu šīs dziesmas "bez vārdiem" izcelt atsevišķi. Daudzas no šīm kompozīcijām jau sākumā ir bijušas instrumentālas, bet ir arī dziesmas, kuras tagad skanēs instrumentāli, bez teksta. Nu, jūs paši dzirdēsiet, kas tur notiek."

Programmas diriģents un aranžētājs Jēkabs Ozoliņš stāsta: "Tā bija Raimonda paša ideja. Viņš teica, ka visu mūžu daudz darbojies kā pavadītājs, bet nu grib spēlēt kā solists ar orķestri. Agrāk viņš ar orķestri ir izpildījis tautas dziesmas un albumā Crossroads bija pasaules autoru skaņdarbi klavierēm, bet šoreiz tās ir viņa paša kompozīcijas. Parasti pianisti šādas programmas taisa no citu komponistu skaņdarbu apdarēm, bet Pauls to var atļauties no saviem sacerējumiem, jo viņam ir tās lieliskās melodijas. Viņš ir atlasījis dažas vairāk, dažas mazāk pazīstamas, bet visas ir ļoti jaukas. Un koncertā viņš pats to visu komentē, savā stilā, ar humoru. Skaņdarbus instrumentējot man bija jārēķinās, ka galvenais ir klavieru solo, tādēļ aranžējumus nedrīkst pārblīvēt, orķestrim ir jādod krāsa un noskaņa, bet galvenā loma jāatstāj klavierēm. Pauls jau ir no tiem muzikantiem, kas spēlē no sirds. Viņš cilā dvēseli un viņam skan, tas ir ļoti patiesi un dvēseliski. Cilvēki to sajūt un ir sajūsmā."

Dziesmas bez vārdiem būs Dzintaru koncertzāles sezonas noslēguma koncerts. Kopā ar Raimondu Paulu un Liepājas Simfonisko orķestri tajā uz skatuves būs arī Māra Briežkalna un Andra Gruntes ritma tandēms, kā arī meiteņu vokālais trio Limonāde.

Koncerta pirmajā daļā skanēs Riharda Dubras Trešais Liepājas koncerts pianista Endija Renemaņa un Liepājas Simfoniskā orķestra (diriģents Atvars Lakstīgala) sniegumā.

Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja