Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Elīna Garanča nedziedās operā Trojieši Parīzē

Mecosoprāns Elīna Garanča veselības apsvērumu dēļ nepiedalīsies Hektora Berlioza Trojiešu jauniestudējumā Bastīlijas operā Parīzē

Šajā izrādē bija paredzēta Elīnas Garančas debija Kartāgas valdnieces Didonas lomā, taču decembra beigās Parīzes operas mājaslapā tika paziņots, ka Elīna Garanča veselības apsvērumu dēļ Trojiešos nedziedās un viņu aizstās slavenais krievu mecosoprāns Jekaterina Semenčuka.

Hektora Berlioza episkā darba Trojieši pirmizrāde ir viens no galvenajiem sezonas notikumiem Parīzes operā. To iestudē teātra muzikālais vadītājs šveiciešu diriģents Filips Žordāns un krievu režisors Dmitrijs Čerņakovs, kurš vienmēr pārsteidz ar drosmīgu, mūsdienīgu, psiholoģiski dziļu klasikas interpretāciju.        

Šajā sezonā Parīzes opera svin 350 gadu jubileju, savukārt gaidāmā Trojiešu pirmizrāde ir veltīta Bastīlijas operas 30 gadu jubilejai (Trojieši ir pirmā opera, kas tika uzvesta uz šīs skatuves). Šogad tiek atzīmēta Berlioza nāves 150. gadadiena.

Opera Trojieši tiek iestudēta ārkārtīgi reti: šajā sezonā to piedāvā tikai divi teātri visā pasaulē – Vīnes Valsts opera un Parīzes opera. Trojieši Parīzē skanēs no 25. janvāra līdz 12. februārim. Izrādē dziedās izcili solisti: Stefānija Dustraka, Mišela Lozjē, Brendons Džovanovičs, Braiens Imels, Veronika Žansa, Stefāns Degū, Pāta Burčuladze, Sirils Dibuā, Kristians van Horns u. c.

Informācija: operadeparis.fr

Top komentāri

lustīgais nerris uz tirgus plača
l
Vispirms Kristaps Porziņģis, nu arī Elīna Garanča - uz slimības lapas, tā sacīt! Labi gan ar tiem rietrumtrūdošākapitālisma kontraktiem. Mīļās Latvijas pseidokapitālismā tā vis nevarētu gan!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja