Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Foto: Ar stāvovācijām atklāts ceturtais Osokina Brīvības festivāls Ukrainai

Sestdienas, 20. maija, vakarā Latvijas Nacionālās bibliotēkas koncertzālē ar vērienīgu koncertu tika atklāts ceturtais Osokina Brīvības festivāls Ukrainai, kurš pulcēja simtiem mūzikas cienītāju un Ukrainas atbalstītāju gan klātienē, gan tiešraidē un noslēdzās ar nerimstošām stāvovācijām. Festivāla laikā no līdzšinējo pasākumu biļešu ieņēmumiem un ziedojumiem savākti jau vairāk nekā 11 000 eiro Ukrainas atbalstam.

Arī šogad atklāšanas koncertam festivāls iniciēja jaunas ukraiņu un latviešu mūziķu sadarbības. Uz vienas skatuves satikās iemīļoti latviešu mākslinieki – Labvēlīgais tips, Ralfs Eilands, Melo-M, Katrīna Gupalo, Sub Scriptum un pats Andrejs Osokins, lai radītu kopīgus muzikālus numurus ar ukraiņu mūziķiem – Darju Leleko, Anastasiju Jačmenkinu, Anastasiju Vasilenko, Viktoriju Prituļaku un Jevgēniju Nasonovu. Koncertā piedalījās arī divas latviešu-ukraiņu grupas, kuras tika radītas Latvijā īsi pēc Krievijas karadarbības sākšanās Ukrainā – Varakuta un Shakima Trio, kā arī Rīgas Valsts klasiskās ģimnāzijas koris, kurā nu dzied arī astoņi bērni no Ukrainas. Koncertu ar uzrunu un pateicības raksta pasniegšanu Andrejam Osokinam atklāja jaunais Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols.

"Neticami, cik strauji ir attīstījies festivāls – tas dzima covid ierobežojumu laikā pirms četriem gadiem un nu ir kļuvis par vērienīgu Latvijas kultūras dzīves notikumu. Sākumā mūsu komanda bija pavisam maziņa un visu darījām paši – ne tikai spēlējām koncertus, bet strādājām pie reklāmas, radījām programmu konceptus, paši bijām gaismotāji un skaņotāji koncertos, nēsājām galdus, mazgājām grīdas, skenējām biļetes, vienreiz pat Katrīna bija bārmene. Nu mūsu komanda ir liela un spēcīga un apvieno lieliskus dažādu jomu profesionāļus, kuri kopīga sapņa dēļ rada fantastiskus pasākumus mūziķiem, aktieriem, māksliniekiem un viņu klausītājiem," atklāj festivāla idejas autori un organizatori Katrīna Gupalo un Andrejs Osokins.

Festivālu turpinās divas jaunas koncertprogrammas – Andreja Osokina un festivāla stīgu kvarteta koncerts 27. maijā kultūrtelpā Ola Foundation un Gundara Āboliņa un Andreja Osokina koncerts Sajūtu spēles 28. maijā Melngalvju namā.

Jūnija sākumā Anglikāņu baznīcā izskanēs divas neparastas programmas – 1. jūnijā notiks koncerts Cilvēki, kaķi un mūzika, savukārt 2. jūnijā – Avangarda nakts koncerts.

4. jūnijā Amoralle Level-Up varēs dzirdēt Katrīnu Gupalo, savukārtet noslēguma koncerts šogad būs 10. jūnijā Rīgas Vāgnera namā. Tajā piedalīsies aktrises Dita Lūriņa, Larisa Semirozumenko, stīgu ansamblis Kremerata Lettonica un Andrejs Osokins. Pirms koncerta Vāgnera namā notiks ukraiņu mākslinieces Darjas Kalašņikovas performance Cik ilgi tas var turpināties?, kā arī Ukrainas karam veltīta izstāde. 11. jūnijā kultūrtelpā Ola Foundation notiks festivāla epilogs – Georgija Osokina solokoncerts.

Visi festivāla laikā gūtie biļešu ieņēmumi tiks novirzīti Ukrainai – humanitārai, medicīnas, aizsardzības un mājdzīvnieku palīdzībai. Ziedot šiem mērķiem var arī portālā Ziedot.lv īpaši izveidotā ziedojumu akcijā Osokina Brīvības festivāls – Ukrainas cilvēkiem, kas pieejama: www.ziedot.lv/osokina-brivibas-festivals.

 

Biļetes uz festivālu iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā: www.bilesuparadize.lv/lv/custompage/3553.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja