Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Foto: Latvijas Nacionālās bibliotēkas korē izskanējis Pētera Vaska fonda ikgadējais labdarības koncerts

Vecajā gadā, 28. decembrī, plkst. 17.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas korē Saulcerītes zālē norisa Pētera Vaska fonda ikgadējais labdarības koncerts Gaismas nākšana, kuru klausītāji varēja apmeklēt par ziedojumiem. Koncertā klausītājus priecēja latviešu mūzikas talanti – soprāns Katrīna Paula Felsberga, pianiste Agnese Egliņa un jaunais sitaminstrumentālists Reinis Tomiņš.

Mākslinieki atskaņoja daudzveidīgu latviešu kamermūzikas programmu, kurā varēja just svētku noskaņu. Koncertā izskanēja Viļņa Šmīdberga, Romualda Kalsona, Jēkaba Jančevska, Pētera Vaska skaņdarbi, kā arī divi jaundarbi – Henrija Poikāna Ar burtu m sākas Miers un Artura Maskata Trīs Ojāra Vācieša dzejoļi.

"Varētu teikt, ka šajā programmā ir īstenojušies vairāki nelieli sapnīši, kurus, acīmredzot, atliek tikai izteikt skaļi un tie piepildās. Ar lielisko pianisti Agnesi Egliņu satikāmies pirms gada, kad kopā muzicējām komponista Jēkaba Jančevska autorkoncertā Botānika Salaspils Botāniskajā dārzā, atskaņojot divas Jēkaba Jančevska dziesmas, kuras izskanēs arī šajā koncertā. Pavasarī mums bija iespēja šīs dziesmas ierakstīt Latvijas Radio fondos un sarunā par tām mēs ar Agnesi jokojot teicām, ka būtu tik forši uztaisīt kādu koncertprogrammu kopā mums abām. Un jau rudenī saņēmu zvanu no Pētera Vaska fonda vadītājas Regīnas Deičmanes - piedāvājumu veidot šo koncertprogrammu ar latviešu komponistu vokālo laikmetīgo kamermūziku. Ilgi nebija jādomā, kuru pianistu uzrunāt un man par lielu prieku, Agnese atsaucās. Mums pievienosies arī daudzveidīgais perkusionists Reinis Tomiņš," par koncerta programmu saka Katrīna Paula Felsberga.

Pētera Vaska fonds saka lielu paldies visiem, kuri ieradās koncertā un padarīja svētku vakaru neaizmirstamu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja