Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Franču baroks un ģitārmūzika Ievas Salietes un Matīsa Čudara jaunajā programmā

Svētdien, 8. augustā, Lūznavas muižā skanēs klavesīnistes Ievas Salietes un džeza ģitārista Matīsa Čudara koncertprogramma Skaņas un smaržas vakara gaisā…, kas veltīta franču baroka mūzikai. To papildinās Matīsa Čudara ģitārmūzika un improvizācijas

Klavesīniste Ieva Saliete, runājot par gaidāmo koncertu un sadarbību ar Matīsu Čudaru, uzsver: "Skaņas un smaržas vakara gaisā – šis Kloda Debisī Prelūdijas nosaukums ataino arī franču baroka laikmeta mūzikas netveramo skaistumu un poētisko atmosfēru. Šādu gaisotni radīsim un baudīsim arī Lūznavas muižas parkā, skanot klavesīnam, elektroģitārai, Fransuā Kuperēna, Armāna Luī Kuperēna un citu baroka meistaru, kā arī Matīsa Čudara skaņdarbiem un improvizācijām."

Ieva Saliete par savām mājām sauc Rēzeknes pusi, viņa ir aktīva Lūznavas muižas norišu dalībniece, kura regulāri ļaujas muižas ierosinātajiem radošajiem eksperimentiem. Baroka projektos Ieva Saliete sadarbojas ar orķestri Sinfonietta Rīga, piedalās solo un kamermūzikas projektos Vācijā un Šveicē. Viņa ir Bernes senās mūzikas ansambļa Les Passions de l’Ame klavesīniste. 

Džeza ģitārista Matīsa Čudara dzimtas saknes arī atrodamas Rēzeknes novadā – Bērgalē. Matīss ir viens no daudzpusīgākajiem un aktīvi koncertējošajiem latviešu ģitāristiem. Viņš ir absolvējis Amsterdamas Mūzikas konservaroriju un 2015. gadā uzaicināts pievienoties koservatorijas mācībspēkiem. Koncertē gan kā solo mākslinieks, gan dažādās mūziķu apvienībās, kā arī kopā ar orķestri Rīga, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, veidojis programmas ar Latvijas Radio kori un citiem māksliniekiem. 

Pirms gandrīz trim gadiem Lūznavas muižā skanēja Ievas Salietes un Matīsa Čudara pirmā kopīgā programma Sarunas ar Bahu

Biļetes uz koncertu Skaņas un smaržas vakara gaisā… maksā sešus eiro, tās var iegādāties Biļešu paradīzes tīklā unmuižā. Koncertu iespējams apmeklēt ar derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina Covid-19 izslimošanas, vakcinācijas vai negatīva testa faktu. 

Informācija: luznavasmuiza.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja