Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Grupai Auļi jubilejas koncerts un jauns videoklips

4. maijā koncertzālē Palladium notiks bungu un dūdu grupas Auļi 10. gadu jubilejas koncerts, informēja grupas pārstāvis Edžus Arums. Grupai tapis arī jauns videoklips dziesmai Tāltālu, kuru koncertam grupa aranžējusi citādā skanējumā kopā ar madagaskariešu dziedātāju Kilema.

Dziesma Tāltālu ir madagaskariešu valodā, un tā vēsta par to, ka bez mūzikas dzīve nav krāsaina, tā sniedz piepildījumu, nes gaismu un tuvina divas mazas valstiņas - Latviju un Madagaskaru. "Dziesma ir tik pozitīva un naiva, ka tādā noskaņā tika veidots arī pats klips. Dziedātājs no Madagaskaras atlido uz Latviju, iekāpj mazā retro taksītī un pa ceļam uz koncertu savāc visus bungotājus un dūdotājus. Stāstā mēs spēlējamies ar stereotipiem par latviešiem, piemēram, ka latvieši sēž kokos un pūš pīlītes," teic klipa idejas autors un režisors Didzis Eglītis. 

Klipā darbojas lelles, kuras izgatavotas kā grupas dalībnieku kariķēti līdzinieki. Leļļu autores ir Aija Brikmane un Madara Briede, kuras divu nedēļu laikā izgatavoja 15 vadāmas lelles, lietojot video estētikai maz izmantotu tehniku - vilnas velšanu. Par iedvesmu izmantotas grupas bundzinieka Mikusa Čavarta zīmētas dalībnieku karikatūras. 

Autores smalki izpētījušas katra grupas dalībnieka raksturīgās iezīmes, mīmiku. Katram personāžam izgatavoti tērpi pēc pareizām proporcijām. Visazartiskākais posms bijis acu piemeklēšana, lai iedzīvinātu sejas. Tam izmantotas gan visu veidu pupiņas, dīkstoši ķiploki, skujas, zirņi un citi dabas materiāli.

Klips apskatāms šeit:

Klipu producējusi studija Video aģentūra, scenārija autors un režisors ir Didzis Eglītis, producente Marta Romanova, operators Mārtiņš Jansons. Klipa uzņemšanā lelles vadīja profesionāli leļļu aktieri - Ģirts Šolis, Madars Zvagulis, Miķelis Žideļūns, Aleksejs Geiko, Dana Lāce. Bet lielā koncerta epizodē zem skatuves bija ap 30 brīvprātīgie, kuri profesionāļu vadībā, kustināja visu Auļu grupu. 

Klips filmēts Rīgā un tās apkārtnē – pie Latvijas Nacionālās operas, Latvijas Nacionālā teātra, Spilves lidlaukā, Rīgas ielās un mežos. Tā tapšanu var redzēt šeit:

4. maija koncerts veidots no Auļu iepriekš izdoto disku un vēl neierakstītu, bet koncertos popularitāti guvušo, dziesmu izlases. Tās tiek īpaši aranžētas plašākam mūziķu sastāvam, kuru papildinās klasiskie stīgu, pūšamie, sitamie, kā arī tautas mūzikas instrumenti. Apmeklētājiem šajā koncertā būs iespēja dzirdēt ko nebijušu – folk orķestri, ko vokāli papildinās etno dziedātāji. 

Biļetes uz koncertu pieejamas Biļešu Paradīze tirdzniecības vietās un internetā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja