Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Gruzijas noskaņas Gijas Kančeli mūzikā

Gruzīnu dīva Nato Metonidze koncertē kopā ar Xylem Trio

Romantiskā koncertā Valentīna dienā, 14. februārī, Dzintaru koncertzālē (plkst. 19.30) un pēc tam jaunajās koncertzālēs Cēsīs (16. februārī) un Rēzeknē (17. februārī) beidzot arī Latvijā varēsim iepazīt gruzīnu dīvu Nato Metonidzi, kuras balss līdz sirds dziļumiem spēj aizkustināt klausītājus un atklāt gruzīnu tautai piemītošās skumjas un spēku. Kopā ar latviešu mūziķu apvienību Xylem Trio, kuras dalībnieki ir sitaminstrumentālists Rihards Zaļupe, pianists Raimonds Petrauskis un saksofonists Oskars Petrauskis, viņa atskaņos pasaulslavenā gruzīnu komponista Gijas Kančeli kino un teātra mūzikas koncertprogrammu.

Xylem Trio un Gijas Kančeli radošā sadarbība aizsākās jau pirms vienpadsmit gadiem. 2010. gadā tika radīts mūzikas albums In the Mood of Giya Kancheli, kurā dzirdamas Gijas Kančeli teātra un filmu mūzikas melodijas Xylem Trio aranžējumos. Šis albums 2010. gadā ieguva Gada balvu instrumentālās mūzikas un arī gada debijas kategorijā. "Tas, ko dzirdēju, mani patīkami pārsteidza. Reizē ar augstu profesionālo sniegumu izjutu ikviena jaunā mūziķa individuālo pieeju. Īpaši vēlos izcelt to faktu, ka, pateicoties šiem jaunās paaudzes pārstāvjiem, mana mūzika ieguvusi jaunas un nebijušas šķautnes. Par to esmu viņiem bezgala pateicīgs!" sacījis pats Kančeli. Savukārt dziedātāju Nato Metonidzi viņš gatavs slavēt nebeidzami. "Viņas nepiespiestā, skaidrā, bagātīgi izteiksmīgā un līdz mielēm skaistā balss pārņēma manu mūziku jau no pirmajām notīm un aizveda klausītājus sapņu un fantāziju pasaulē. Viņai piemīt apbrīnojamas interpretācijas spējas, un viņa dabiski uztver nianses. Viņa ir patiesi brīnišķīga dziedātāja." Tagad varēsim novērtēt latviešu un gruzīnu mūziķu kopdarbu jaunā koncertprogrammā un arī CD albumā.

Nato Metonidze dziedātājas karjeru uzsāka ļoti agri, vispirms populārajā vokāli instrumentālajā ansamblī Mziuri, vēlāk – vokālajā trio Natali, džeza kvartetā 3+1 un kā solodziedātāja, uzstājoties Gruzijā, Vācijā, Grieķijā, Spānijā, Francijā un citviet. Starptautiski skaļi mākslinieces vārds izskanēja saistībā ar projektu All has a remembrance to recall, kurā Gijas Kančeli kino un teātra mūzika pasniegta jaunā komponista Nikoloza Račveli apdarēs un Dāvida Dojašvili režijā. Nato Metonidze ir ieguvusi vairākus starptautiskus apbalvojumus un uzstājusies ar pasaules instrumentālās mūzikas zvaigznēm – arī ar pērnvasar Latvijā iepazīto trompetistu Krisu Boti. Kopā ar mūzikas un drāmas teātra aktieriem un Gruzijas Filharmonisko orķestri 2015. gadā radītā dziedātājas programma INTROspection izpelnījās atzinību viesizrādēs Ņujorkā un Filadelfijā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja