Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Izsludināta mūzikas festivāla Rīgas ritmi 2022 programma

22. starptautiskais improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāls Rīgas ritmi norisināsies no 30. jūnija līdz 2. jūlijam, informēja festivāla pārstāvis Kaspars Zaviļeiskis.

Galvenie festivāla koncerti notiks Rīgas Doma dārzā. 30. jūnijā tur uzstāsies džeza grandu grupa Modern Standards Supergroup un pašmāju mūzikas apvienība Very Cool People kopā ar dziedātāju Paulu Saiju, 1. jūlijā – grupa Ayom no Portugāles un amerikāņu dziedātājs Klārks Bekhems. Koncertu sākums – plkst. 20. Interneta servisā aula.lv jau uzsākta biļešu tirdzniecība. 

30. jūnijā un 1. jūlijā festivāla apmeklētāji būs gaidīti arī mākslas centrā Noass uz AB dambja, kur darbosies Jersika Stage ar vinila DJ setiem, dokumentālo kino un citiem notikumiem. Pirmo vakaru plkst. 22 noslēgs amerikāņu bundzinieks, konkursa Riga Jazz Stage 2022 laureāts Domo Brančs ar savu trio, otro vakaru – ekspresīvais britu džeza, fanka un soulmūzikas dziedātājs un multiinstrumentālists Ksantonē Bleks ar savu kvartetu.

Oficiālās festivāla jam sesijas kopā ar AG Trio notiks bārā Riga Jazz Lounge viesnīcā Radisson Blu Latvija. Pirms tām plānoti arī vairāki koncerti.

Rīgas ritmi allaž vērsuši uzmanību uz jauno mūziķu izglītošanu, tādēļ arī šoreiz festivāla zvaigznes pasniegs publiskas meistarklases Latvijas Radio 1. studijā. 30. jūnijā ar džeza mūzikas studentiem un citiem interesentiem tiksies dziedātājs Klārks Bekhems un bundzinieks Billijs Kobhems kopā ar kolēģiem, 1. jūlijā – Klārks Bekhems un grupas Ayom dalībnieki. Meistarklašu sākums – attiecīgi plkst. 11 un 13. Tās būs iespējams apmeklēt bez maksas, iepriekš piesakoties e-pastā [email protected].

Festivāla programma tiks turpināta arī rudens sesijās Art of Riga Jazz Latvijas Radio 1. studijā. Jau zināms, ka 27. oktobrī Rīgā uzstāsies amerikāņu pianists Kristians Sends ar savu trio, savukārt 11. novembrī – spāņu dziedātāja un tromboniste Rita Pajesa.

Plašāka informācija par festivālu pieejama mājas lapā rigasritmi.lv.

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja