Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Jubilejā kopā ar domubiedriem. Starptautiskais kamerorķestra Kremerata Baltica festivāls svin 20. jubileju

20. Starptautiskajā kamerorķestra Kremerata Baltica festivālā Dzintaru koncertzālē no 15. līdz 17. septembrim uzmanības centrā būs orķestra ilggadējie līdzgaitnieki, domubiedri, komponisti un no orķestra vidus izaugušie solisti.

Trijos koncertos līdzās vijolniekam Gidonam Krēmeram un orķestra mūziķiem uzstāsies pasaulslavenā dāņu blokflautas virtuoze Mihala Petri, neordinārais vijolnieks Hugo Tičati, jaunā lietuviešu diriģēšanas zvaigzne Adoms Morkūns-Budris un orķestra rezidējošais pianists Georgijs Osokins. Gaidāmi Krista Auznieka un dāņu komponista Poula Rudera opusu pirmatskaņojumi.

Atklāšanas koncertā, kuru 15. septembrī plkst. 19.00 diriģēs Adoms Morkūns-Budris, viesosies izcilā dāņu blokflautiste Mihala Petri, kura vairākkārt viesojusies Rīgā, sadarbojusies ar Kremerata Baltica un ieskaņojusi vairāk nekā 30 mūzikas albumu. Uzstāsies arī Kremerata Baltica solisti Džeralds Bidva (vijole), Andrejs Puškarevs (sitaminstrumenti) un lietuviešu diriģents Adoms Morkūns-Budris. Līdzās Antonio Vivaldi koncertam blokflautai Vētra jūrā skanēs modernisma ģēnija Ģērģa Ligeti Pirmais stīgu kvartets Metamorfozes noktirnes, mūsdienu ukraiņu komponistes Viktorijas Polevas opuss vijolei, sitaminstrumentiem un stīgām Messages for a simple man (Vēstījumi vienkāršam cilvēkam) un ievērojamā dāņu komponista, muzikālo pretmetu meistara Poula Rudera blokflautas koncerta Transfigurations pirmatskaņojums.

Koncertā Hugo Tičati, Arvo Perts un Nirvana 16. septembrī plkst. 19.00 neparasti daudzpusīgā vijolnieka Hugo Tičati izpildījumā skanēs Arvo Perta opusi un Krista Auznieka Vijoļkoncerta pirmatskaņojums. "Ir klusumi, kas sēž kalna virsotnē, un tādi, kas neērti gaida skaņu; tumsa, kas mutuļo dziļos ūdeņos; aizgājušo stundu pēcgaršas. Kad ir pienācis laiks klusumam pacelties?" komponists saka jaundarba kontekstā. Koncerta otrajā daļā skanēs rokmūzikas kulta grupas Nirvana mūzika pārlikumā stīgu orķestrim un pamīšus ar amerikāņu minimālista Filipa Glāsa un angļu baroka lielmeistara Henrija Pērsela mūziku.

Dāsnajā noslēguma programmā 17. septembrī plkst. 19.00 vijolnieks Gidons Krēmers kopā ar orķestri un pianistu Georgiju Osokinu atskaņos ukraiņu mūsdienu klasiķa Valentīna Silvestrova apceri par šosauli un viņsauli The Messenger (Vēstnesis J. S. B), ar vibrofonistu Andreju Puškarevu – Jēkaba Jančevska Meditāciju gaismai, savukārt ar vijolnieci Madaru Pētersoni – Alfrēda Šnitkes Moz-art ala Haydn. Koncertu vainagos Johana Sebastiāna Baha klavierkoncerts, kura solists būs Oli Mustonens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja