Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Koris Kamēr… ar koncertu ciklu svinēs 30 gadu jubileju

Viens no vadošajiem Latvijas koriem – jauniešu koris Kamēr… – 2020. gadā svin 30 gadu jubileju. Tai par godu norisināsies vairāki muzikāli notikumi, kuros koris klausītājiem atklās savas darbības dažādās šķautnes. Norišu ciklu 12. septembrī Rīgas Domā atklās vokāli simfoniskās mūzikas koncerts Lux aeterna, informēja kora pārstāvji.

Jubilejas norises 12. septembrī plkst. 19 aizsāks vokāli simfoniskās mūzikas koncerts Lux aeterna Rīgas Doma baznīcā kopā ar Valsts kamerorķestri Sinfonietta Rīga. Tajā skanēs komponistu Pētera Butāna un Riharda Dubras skaņdarbi, kā arī Jēkaba Jančevska jaundarbs Kā dziesmu teicot ar Knuta Skujenieka vārdiem, kas ir veltījums korim jubilejā un šai vakarā piedzīvos savu pasaules pirmatskaņojumu diriģenta Aivja Gretera vadībā.

Divos koncertos Latvijas Universitātes Lielajā aulā 30. un 31. oktobrī izskanēs a cappella kormūzikas programma Viļņu atspulgi. Koncerta pirmajā daļā klausītāji varēs baudīt meditatīvu, dabas tēliem bagātu Baltijas jūras reģiona laikmetīgās kormūzikas programmu, tai skaitā vairākus Latvijas pirmatskaņojumus. Savukārt otrajā daļā skanēs kora pastāvēšanas vēsturē nozīmīgi skaņdarbi, kurus korim savulaik veltījuši tādi Latvijas komponisti kā Pēteris Vasks, Selga Mence, Ēriks Ešenvalds un Raimonds Pauls. Mūzikas vēstījumu iedzīvinās koncerta režisore Laura Groza sadarbībā ar mākslinieku -8.

"Domājot par trīsdesmit gadu jubileju, mana iecere bija klausītājiem atklāt kora dažādos raksturus – līdzās augstas raudzes vokālām spējām arī sadarbības un skatuviskās prasmes, kas tam raksturīgi jau ilgstoši. Tādējādi es turpinu Māra Sirmā un Jāņa Liepiņa iemīto ceļu. Tāpat man bija svarīgi uzrunāt komponistus veltīt korim skaņdarbus, kas bagātinās Latvijas kormūziku. Man ir liels prieks, ka koncertos būs iespēja ne vien satikties ar kora ilggadējiem skatuves partneriem, bet aizsākt arī jaunas sadarbības," par jubilejas iecerēm saka kora mākslinieciskais vadītājs, diriģents Aivis Greters. Kora jubilejas vizuālo identitāti veido mākslinieks Paulis Liepa.

Jauniešu kori Kamēr... 1990. gadā dibinājis diriģents Māris Sirmais, kurš ilgstoši bijis arī tā mākslinieciskais vadītājs, bet kopš 2018. gada kora vadību no diriģenta Jāņa Liepiņa pārņēmis Aivis Greters. Koris Kamēr... kļuvis par Latvijas kordziedāšanas izcilības simbolu: kolektīvs ir seškārtējs Dziesmu svētku koru karu uzvarētājs, trīs Eiropas kordziedāšanas Grand Prix ieguvējs, kā arī divreiz ieguvis Latvijas Lielo mūzikas balvu. Koris sadarbojies ar dažādiem Latvijas un pasaules komponistiem un režisoriem, māksliniecisko darbību bagātinot ar dažādiem iestudējumiem.

Koncerta Lux aeterna biļetes iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja