Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Koris Sõla triumfē Eiropas Grand prix konkursā

Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris Sõla svētdien, 2. jūnijā, kļuva par Grand prix uzvarētājiem 48. Starptautiskajā koru konkursā Tūrā, Francijā, kas ir viens no sešiem prestižajiem Eiropas koru konkursiem. Korim šis ir otrais šāds panākums - pirmo reizi kādu no Eiropas Grand prix koris ieguva 2016. gadā Varnā, Bulgārijā, informē kora pārstāvji.

Konkurss notika no 31. maija līdz 2. jūnijam, tam bija trīs kategorijas - obligātā, brīvās izvēles un renesanses. Konkursā piedalījās astoņi kori no astoņām valstīm - Igaunijas, Indonēzijas, Kolumbijas, Islandes, Slovēnijas, Spānijas, Horvātijas un Latvijas.

Uz finālu tika izvirzīti četri kori - koris Sõla, Batavia Madrigal Singers no Indonēzijas, E Stuudio jauniešu koris no Igaunijas un El Léon de Oro no Spānijas, kura goda diriģents no 2017. gada ir britu diriģents un muzikologs Pīters Filipss.

Kora Sõla daudzveidīgo un krāsaino konkursa repertuāru atzinīgi novērtēja gan klausītaji, gan žūrija. Koris konkursā izpildīja komponistu Johanesa Brāmsa, Patrika Burgana, Ērika Ešenvalda, Paula Hindemita, Jēkaba Jančevska, Gustava Mālera, Knuta Nīsteda, Džovanni Pjerluidži da Palestrīna, Henrija Pērsela, Frānsisa Pulenka, Alfrēda Šnitkes un Pētera Vaska skaņdarbus. 

Latvijas vārdu Tūrā spodrināja arī citu konkursa dalībnieku repertuārā iekļautie latviešu komponistu - Ērika Ešenvalda un Riharda Dubras - skaņdarbi.

Eiropas Grand Prix koru konkursi ik gadu notiek Tolosā (Spānija), Varnā (Bulgārija), Debrecenā (Ungārija), Tūrā (Francija), Mariborā (Slovēnija) un Areco (Itālija). Uzvarot šeit - Tūrā - koris Sõla saņēma ielūgumu uz 2019. gada konkursu uzvarētāju lielo finālu nākamā gada 8. jūlijā Debrecenā.

Kora Sõla mākslinieciskais vadītājs ir Kaspars Ādamsons, diriģenti Laura Štoma un Artūrs Oskars Mitrevics.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja