Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Koris Kamēr… un komponists Ēriks Ešenvalds izdod kopīgu disku O Salutaris

Piektdien, 9. decembrī plkst. 18:30 Torņkalna baznīcā notiks koncerts par godu kora Kamēr… jaunā diska _O Salutaris _iznākšanai. Šajā diskā apkopota iepriekš un no jauna ierakstītā komponista Ērika Ešenvalda kora mūzika, portālam Diena.lv vēsta Kamēr... direktore Kristīne Zvirbule.

Koncertā, kurā tiks atskaņota diskā ierakstītā mūzika, piedalīsies koris Kamēr… un Māris Sirmais, komponists Ēriks Ešenvalds un solisti no uzveduma Ziemassvētku leģenda - Renārs Kaupers, Jānis Apeinis un Valdis Muktupāvels, kā arī sitaminstrumentu virtuozs Rihards Zaļupe.

Diskā būs atrodami gan pasaules slavu un klausītāju mīlestību iemantojušie īpaši Kamēr... radītie darbi kā Piliens okeānā, kas veltīts Mātes Terēzes piemiņai, kora 20 gadu jubilejai sarakstītais mīlas madrigāls ar Paulīnas Bārdas dzeju Tāls ceļš un Dziesmu svētkos izskanējušais, tautiskais Aizej, lietiņ, gan aranžējumi - amerikāņu populārajai lūgšanai Amazing Grace un Renāra Kaupera mīlas madrigālam Mazā bilžu rāmītī.

Pirmo reizi ierakstīts  darbs O Salutaris Hostia, kā vārdā nosaukts viss disks, tāpat diskā  iekļauti spilgtākie fragmenti no pērn Ziemassvētku laikā iestudētā uzveduma Ziemassvētku leģenda ar solistu J. Apeiņa, R. Kaupera un V. Muktupāvela un sitaminstrumentālista R. Zaļupes piedalīšanos.

Ņemot vērā arvien pieaugošo kora Kamēr… un arī komponista Ē. Ešenvalda apbrīnotāju loku visā pasaulē, jaunajā diskā informācija par tur atrodamo mūziku sagatavota četrās valodās - latviešu, angļu, vācu un krievu, lai iespējami lielāks cilvēku loks varētu lasīt diska aprakstu sev saprotamākajā valodā.

Kā visiem Kamēr... diskiem, arī šim dizainu veido izcilais latviešu mākslinieks Ilmārs Blumbergs, radot īpašu pievienoto māksliniecisko vērtību.

Biļetes uz koncertu pieejamas visās Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv

Ieraksta tapšanu un izdošanu atbalstījusi akciju sabiedrība Latvijas Valsts meži, Latvijas Vēstnesis, Antalis, Latvenergo, Diena un Delfi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja