Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kultūrtelpā M/Darbnīca uzstāsies džeza zvaigzne Fuensanta Mendeza, Vestards Šimkus un jaunie rakstnieki

Kultūrtelpā M/Darbnīca 11. decembrī plkst. 19 uzstāsies kolorītā meksikāņu dziedātāja, kontrabasiste un komponiste Fuensanta Mendeza, kura tiek uzskatīta par Meksikas jauno džeza zvaigzni, informēja M/Darbnīca radošā direktore un vadītāja Maija Moira Mazanova.

Fuensantas Mendezas novatoriskajā mūzikā dažādu latīņamerikāņu ritmu ietvarā tiek apdziedāti un apspēlēti dažādi dabas elementi. Mendeza absolvējusi Amsterdamas Konservatoriju, uzstājusies gan Meksikā, gan daudzās Eiropas valstīs. Rīgā viņa koncertēs kopā ar itāļu dziedātāju Martu Arpini un latviešu dziedātāju Līvu Dumpi, kuras piespēlēs taustiņinstrumentus un perkusijas. Fuensanta uzstājoties meistarīgi izmanto arī skaņas cilpu mašīnu, kā arī mēdz uzspēlēt haranu jeb nelielu ģitārveida meksikāņu akustisko stīgu instrumentu. 

Savukārt jau 7. decembrī plkst. 21.00 savas nesen klajā nākušās plates Acclivity programmu piedāvās pianists Vestards Šimkus kopā ar avangarda džeza trio Endless Roar, kurā apvienojušies latviešu kontrabasists Staņislavs Judins un Latvijā dzīvojošie ārvalstu mūziķi: lietuviešu saksofonists Arvīds Kazlausks un singapūriešu-amerikāņu sitaminstrumentālists Džeikins Pūsons.

8. decembrī plkst. 21.00  norisināsies kino vakars, kas būs veltīts Toma Harjo spēlfilmai Sēklis. Jaunā Rīgas teātra aktiera un fotogrāfa Toma Harjo debija pilnmetrāžas aktierkino tapusi Pāvilostā kopā ar kursabiedriem, veidojot trīs dažādas romantisko attiecību vinjetes. Ņemot talkā gan ironiju, gan dokumentāli dzēlīgus novērojumus par savu paaudzi, lomas filmā atveido aktieri Agate Krista, Jānis Grūtups, Marta Lovisa, Matīss Ozols, Sabīne Tīkmane un arī pats Harjo. Pēc filmas noskatīšanās notiks tikšanās ar filmas veidotājiem.

9. decembrī plkst. 18.00 norisināsies starptautiskā literatūras festivāla Prozas lasījumi vakars Mans stāsts, ko vadīs Inga Žolude un kurā piedalīsies Gunta Barbāne, Ieva Būmane, Guntars Ceravs, Santa Igaune, Agnese Irmeja, Santa Kapakle, Laura Lapiņa, Sanita Rubene, Vineta Stīpniece, Edijs Šauers, Māra Upmane-Holšteine un Ivonna Zīle. Autordarbi tapuši rakstnieces Ingas Žoludes vadītās rakstniecības meistardarbnīcas Manas grāmatas stāsts ietvarā. Autori ar saviem stāstiem iepazīstinās piecminūšu lasījumos. Par muzikālo pavadījumu parūpēsies Māra Upmane-Holšteine un Melisa Debora Kaškura.

10. decembrī plkst. 21.00 kultūrtelpā M/Darbnīca uzstāsies džeza kvintets Lowland Quintet, kurā apvienojušies Hāgas Karaliskās konservatorijas studenti no Latvijas, Itālijas un Indijas. Koncertprogrammā iekļauti tādi Mailza Deivisa, Ārta Blekija un citu džeza lielmeistaru skaņdarbi, kas vislabāk izceļ kvinteta instrumentālistu spēcīgākās īpašības. Lowland Quintet muzicē latviešu trompetists Kristians Kalva un bundzinieks Davids Dāvis Eglītis, kā arī itāļu saksofonists Pjetro Mirabasi, itāļu ģitārists Emiliano Roka un indiešu kontrabasists Arjuns Ramdass.

"Turpinām cītīgi piedomāt pie kultūrpasākumu saturiskās dažādības," saka kultūrtelpas M/Darbnīca radošā direktore un vadītāja Maija Moira Mazanova. "Tas gan pašiem, gan mūsu viesiem rada piesātinātu un regulāru mūsdienu kultūrvidi, kas arī ir mūsu kultūrtelpas radošais mērķis. Lielāko uzsvaru, protams, joprojām liekam uz džeza pasaulei tuvu dzīvojošu mūziku. Decembris mums ir svētku mēnesis, un dažādi pasākumi notiks gandrīz katru dienu, tādēļ aicinu kultūrmīļus sekot līdzi notikumu kalendāram!"

Kultūrtelpā M/Darbnīca darbojas arī izstāžu zāle M/Gallery, kurā atklāta 19 Latvijas jauno mākslinieku izstāde Christmas Edition Vol. 2. Vairāk nekā 50 darbus par adekvātām cenām iespējams arī iegādāties. Izstāde būs apskatāma līdz 30. decembrim.

Kultūrtelpa M/Darbnīca atrodas Aristīda Briāna ielā 9, fon Stricka villas kvartālā.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas bilesuserviss.lv, bet uz kinovakaru – fienta.com.

 

 

Saites:

Kultūrtelpas “M/Darbnīca” mājas lapa: https://www.mdarbnica.lv/

Facebook profils: https://www.facebook.com/mdarbnica

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja