Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Labdabīgi pret dabu, cilvēkiem, norisēm

Festivāls Laba Daba šogad izvēršas gan mūzikā, gan arī mākslā

Šīs nedēļas nogalē, no 2. līdz 4. augustam, gan lielus, gan mazus apmeklētājus aicina festivāls Laba Daba, kas jau 11. gadu notiks Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā Ratnieki Līgatnes pagastā. Tas laika gaitā kļuvis par vienu no ģimenēm draudzīgākajiem festivāliem Latvijā, jo atšķiras ar savu atmosfēru un skaistā vietā pie dabas piedāvā vienlīdz plašu muzikālo programmu un arī paralēlo aktivitāšu klāstu visām paaudzēm. Laba Daba līdz šim sevi sauca par starptautisku mūzikas festivālu, taču šogad nosaukumu un formātu ir mazliet pamainījis un turpmāk būs mūzikas un mākslas festivāls, papildinot dažādu mūziķu uzstāšanos ar mākslas programmu, kurā gaidāms eksperimentālais teātris, dejas, performances u. tml.

Festivāla trijās dienās kopumā būs dzirdami vairāk nekā 60 koncertu dažādu pašmāju un ārvalstu mūziķu sniegumā un dažādos mūzikas žanros – būs regejs, etno folks, roks, elektronika, punk, ska u. c. Uz skatuves kāps Laibach (Slovēnija), Skyforger, Garbanotas (Lietuva), Dzelzs vilks, Arturs Skutelis, Babylove&The Van Dangos (Dānija), Mise en Scene (Beļģija), Oranžās brīvdienas, The Coco’nuts, MNTHA, Riga Reggae, Polifauna, Baložu pilni pagalmi, Rahu the Fool, Gas of Latvia, Imants Daksis, Kanisaifa, Ackeemama (Krievija), Sonntags Legion, Tribes if the City, Zig Zag, jauktais koris Dziesmuvara, Ainars Mielavs, Juuk, Stiprās sievas & Ogas, Donēts 8, Ialaz (Ungārija), Grodi un daudzi citi. Cita starpā pirmo reizi publikas priekšā stāsies apvienība Gobziņš un Dullais, bet pēc 25 gadu pārtraukuma vienīgo atkalapvienošanās koncertu sniegs hc punk grupa 33 Letnij podonok. Festivāla rīkotāji sola arī citus pārsteigumus.

Tikmēr Laba Daba mākslas programmā būs skatāmas vairāk nekā 20 laikmetīgās dejas, objektu un netradicionālo formu teātra un cirka izrādes, kā arī audiovizuālas mākslas performances, kuras pievērsīsies sociāli nozīmīgiem tematiem. To vidū – dejas kamerizrāde No miglas, režisora Klāva Knuta Sukura humora izrāde Par normālu čali, laikmetīgās dejas izrāde Rokzvaigzne, teātra un cirka grupas The Lady (Izraēla) izrāde bērniem un uzvedums Zenīts, ko piedāvā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris. Rīgas cirka skola piedāvās bezmaksas meistarklases, Latvijas Kultūras koledža un Latvijas Kultūras akadēmija – performances un izrādes, bet M. Čehova Rīgas Krievu teātris – ainas no iestudējuma Noziegums vai sods.

Tāpat festivālā darbosies kino māja, ģipša krūšu atliešanas darbnīca, sporta (futbols, pludmales volejbols, krokets) turnīri, radošas un izzinošas darbnīcas visām paaudzēm.

Sīkāk – www.labadaba.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja