Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latviešu tango un Kārļa Lāča klavierkoncerta pasaules pirmatskaņojums

Kas ir latviešu tango? No Oskara Stroka un Aleksandra Okolo-Kulaka caur Astoru Pjacollu līdz Artūram Maskatam un Kārlim Lācim. Viens no aktīvākajiem, atzītākajiem  un pieprasītākajiem teātra un kino mūzikas komponistiem Kārlis Lācis sadarbībā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri 30. janvārī plkst.19 Lielajā Ģildē piedāvā koncertu neakadēmiskā gaisotnē, vēsta LNSO pārstāve Sondra Lāce.

Par koncerta īpašo noskaņu rūpēsies Kārļa Lāča domubiedri Gints Pabērzs (saksofons), Agnese Egliņa (klavieres), Inita Āboliņa (akordeons), Jurijs Savkins (vijole) un Valsts akadēmiskais koris Latvija diriģenta Māra Sirmā vadībā. Savukārt maģiskos Tango ritmus Kārlis Lācis uzticējis šarmantajai daiļās balss īpašniece Aijai Vītoliņai jeb Amber. Koncerta saldēdiens ir  Kārļa Lāča klavierkoncerta pasaules pirmatskaņojums klavierēm ar orķestri.

"Klavierkoncertu es rakstīju ilgāku laika posmu, vairākkārt atkal pie tā atgriezos un pārrakstīju vai izmetu to, kas laika gaitā bija jau mani pašu nogurdinājis vai apnicis. Koncerta pamatā ir  manas pārdomas par cilvēku savstarpējām attiecībām ģimenē un dažādām šo attiecību šķautnēm vai varbūt - kā bērna skatījums uz notiekošo. Šo ciklisko sadzīves emociju gradāciju no saviļņojuma līdz konfliktam un atpakaļ pie paļāvības un miera dažādu paaudžu vai dažādu viedokļu skatījumā tad arī atspoguļosim ar atbilstošiem izteiksmes līdzekļiem," skaidro komponists.

Tango un teātra mūzika Kārļa Lāča interpretācijā piesaista ar melodisku spilgtumu, harmonisku savdabību un ārkārtīgi trāpīgu noskaņas raksturojumu.

Biļetes uz koncertu pieejamas Biļešu paradīzes un Lielās Ģildes kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja