Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas Radio koris ar koncertu Tas vārds. Daugava atzīmēs 75. jubileju

Latvijas Radio kora 75 gadu jubilejas ietvaros 19. novembrī plkst. 19 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē un 21. novembrī plkst. 19 Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē izskanēs jaunākais Latvijas Radio kora muzikālais uzvedums _Tas vārds. Daugava, _informēja kora pārstāve Ilze Tormane.

Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava: "Jau vairākus gadus atpakaļ, dzīvojot Aspazijas un Raiņa jubilejas gada lielajās gaidībās, zināju, ka šim tandēmam ar Radiokori pieskarsimies, tikai toreiz vēl nezināju, kāda būs uzveduma forma un kāda mūzika tajā skanēs. Bez tam novembris ir tas laiks, kad nevajadzētu apiet tādu godīgu patriotismu, un šogad tas ir arī Latvijas Radio kora īpašais mēnesis."

Muzikālajā uzvedumā Tas vārds. Daugava pretstata spogulī viens otrā vērsies Raiņa vīrišķais un Aspazijas sievišķais, bet harmonisku līdzsvaru meklēs arī kolektīvais un individuālais, kora sfērai tiks pretstatīta solo balss, dižgaru dzejas rindas Jāņa Lūsēna un Mārtiņa Brauna mūziku lasot. Uzveduma režiju veido jaunā māksliniece Paula Pļavniece, bet abu literatūras dižgaru dzejas nianses līdz ar Radio kori skaņās iezīmēs solisti Ieva Parša un Jānis Kurševs. Uzvedumā piedalīsies arī paši komponisti – Mārtiņš Brauns un Jānis Lūsēns.

Latvijas Radio koris novembrī atzīmē savas radošās darbības 75 gadu jubileju. Noslēguma koncerts notiks 28. novembrī Rēzeknē, Latgales koncertzālē Gors. Biļetes Biļešu paradīzes kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja