Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas Radio koris pirmatskaņos divas daļas no Bernāta Vivankosa Rekviēma

Introvertās mākslas festivāls Ad Lucem 22. jūlijā plkst. 20 Rīgas Jēzus baznīcā aicina uz unikālu koncertu, kurā Latvijas Radio koris diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā izpildīs Johana Sebastiāna Baha pārpasaulīgo mūziku un pirmatskaņos daļas no katalāņu komponista Bernata Vivankosa speciāli Latvijas Radio korim radīta jaundarba.

Programmā būs iespēja dzirdēt divas Johana Sebastiāna Baha motetes Komm, Jesu, komm un Jesu, meine Freude, Knuta Nīsteda skaņdarbu Immortal Bach, kas ir slavenā Baha korāļa Nāc, saldā nāve aranžējums, kā arī Bernata Vivankosa speciāli Latvijas Radio korim radīta jaundarba Requiem divu daļu – Souffle ta bougie un Les Béatitudes – pasaules pirmatskaņojumu.

Katalāņu komponists Bernats Vivankoss, kurš jau vairākus gadus ir Latvijas Radio kora radošais draugs, ir pazīstams ērģelnieks, izcils pianists un vada prestižo Monserratas klostera zēnu kori, kā arī pasniedz kompozīciju Barselonas konservatorijā.

Latvijas Radio kora draudzība ar katalāņu komponistu Bernatu Vivankosu aizsākās pirms vairākiem gadiem, kad komponists uzticēja Latvijas Radio korim ieskaņot viņa pirmo autordisku. Savukārt šajā koncertā dzirdamie Vivankosa skaņdarbi ir pirmās daļas no viņa topošā lielformāta skaņdarba Requiem, kuru komponists uzticējis Latvijas Radio korim ieskaņot šī gada septembrī, un kuru līdz gada beigām plānots izdot ierakstu kompānijā NEU.

Kopš 2002. gada sadarbībā ar izciliem māksliniekiem festivāls Ad Lucem ik gadu piedāvā koncertus, kuru raksturīgā iezīme ir īpašais introvertās mākslas fenomens.

Plašāka informācija - www.adlucem.lv

Festivāla biļetes pieejamas Biļešu servisa tirdzniecības vietās, internetā www.bilesuserviss.lv un www.ticketshop.lv, kā arī koncertzāles Baltais flīģelis kasē, Siguldā. Skolēniem, studentiem un pensionāriem 30% atlaide.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja