Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Līdz festivāla Rīga Jūrmala atklāšanai – mazāk nekā mēnesis

16. jūlijā tiks atklāts klasiskās mūzikas festivāls Rīga Jūrmala, kas četrās nedēļas nogalēs un vairāk nekā divdesmit koncertos sniegs iespēju baudīt simfoniskās un kamermūzikas koncertus. Gala lēmumu par nosacījumiem pirmās nedēļas nogales koncertu apmeklējumam festivāla rīkotāji paziņos 1. jūlijā

 

No 16. jūlija līdz 5. septembrim festivālā Rīga Jūrmala uzstāsies četri izcili orķestri – Bavārijas Radio simfoniskais orķestris diriģenta Džona Eliota Gārdinera vadībā, Sanktpēterburgas filharmonijas orķestris diriģenta Jurija Temirkanova vadībā, Amsterdamas Karaliskais Concertgebouw orķestris diriģenta Daniela Hārdinga vadībā un Baireitas festivāla orķestris diriģenta Andra Nelsona vadībā.

Solistu vidū būs pianisti Leifs Ūve Annsnēss, Jefims Bronfmans, Vikingurs Olafsons, Marija Žoau Pireša, Andrāšs Šifs, Arkādijs Volodoss un Juidzja Vana, čellists Miša Maiskis un vijolnieks Reno Kapisons, kā arī soprāns Renē Fleminga, basbaritons Brīns Terfels un baritons Matiass Gerne. 

Simfonisko orķestru koncerti pirmajās trijās nedēļas nogalēs notiks Dzintaru koncertzālē, savukārt ceturtajā nedēļas nogalē – Latvijas Nacionālajā operā.

Pašlaik spēkā esošie ierobežojumi paredz, ka publiskos pasākumos, kurus apmeklē gan pret Covid-19 vakcinēti, gan nevakcinēti apmeklētāji ar negatīvu Covid-19 testa rezultātu, iekštelpās drīkst pulcēties līdz 300 cilvēkiem, bet ārpus telpām – līdz 500 cilvēkiem, neatkarīgi no telpu kopējās kapacitātes. Visiem apmeklētājiem pie ieejas ir jāuzrāda derīgs digitālais Covid-19 sertifikāts par veikto vakcināciju, par izslimošanas faktu vai negatīvu Covid-19 testu, pasākuma laikā ir jāvalkā sejas maska un starp sēdvietām jānodrošina divu metru distance. Savukārt pasākumos, kurus apmeklē tikai vakcinēti un Covid-19 pārslimojuši cilvēki, apmeklētāju skaits ir neierobežots un minētie drošības pasākumi nav jāievēro. 

Ņemot vērā, ka uz simfoniskās mūzikas koncertiem jau ir pārdots vairāk nekā 500 biļešu, festivāla Rīga Jūrmala organizatori ir pieņēmuši lēmumu, ka koncertus festivāla pirmajā nedēļas nogalē, no 16. līdz 18. jūlijam, apmeklēt varēs, uzrādot vakcinācijas vai izslimošanas faktu apliecinošu digitālo Covid-19 sertifikātu. Tas ļaus izvairīties no situācijas, kad ir jāsamazina apmeklētāju skaits uz koncertiem, kur jau ir pārdots vairāk nekā 500 biļešu.

Ņemot vērā, ka epidemioloģiskā situācija valstī un spēkā esošie ierobežojumi var mainīties, organizatori gala lēmumu par nosacījumiem pirmās nedēļas nogales koncertu apmeklējumam paziņos 1. jūlijā, atbilstoši informējot esošos un potenciālos biļešu īpašniekus. Tiem biļešu īpašniekiem, kuri ierobežojumu dēļ nevarēs apmeklēt koncertus no 16. līdz 18. jūlijam, tiks piedāvāta biļešu naudas atgriešana pilnā apmērā.

"Mēs būtu vēlējušies, lai festivāla atklāšanas nedēļas koncerti būtu pieejami pēc iespējas plašākam apmeklētāju lokam un lai mums nebūtu jāliedz iespēja jau esošajiem biļešu īpašniekiem apmeklēt kādu no simfoniskās mūzikas koncertiem. Taču, rūpējoties par apmeklētāju, mākslinieku un mūsu komandas veselību un drošību, esam spiesti pieņemt sarežģīto lēmumu saskaņā ar valdības noteiktajiem ierobežojumiem. Apzināmies, ka situācija var strauji mainīties, un esam gatavi pielāgoties, lai padarītu visus koncertus pieejamus arī nevakcinētajiem cilvēkiem, ja atlikušajā laikā līdz festivālam tiks pieņemti jauni ierobežojumu atvieglojumi un koncerti jauktai publikai drīkstēs notikt bez apmeklētāju skaita ierobežojuma," skaidro festivāla Rīga Jūrmala izpilddirektore Zane Čulkstēna. 

Ja biļešu īpašniekiem ir jautājumi vai neskaidrības par koncertu norisi līdz 1. jūlija gala lēmumam, festivāls aicina sazināties, rakstot uz e-pasta adresi [email protected].

Informācija un festivāla programma: www.riga-jurmala.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja