Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lielajā ģildē koncertēs Concertgebouw pirmā oboja Aleksejs Ogrinčuks

Piektdien, 22. martā Lielajā ģildē koncertēs Amsterdamas Karaliskā Concertgebouw orķestra pirmā oboja Aleksejs Ogrinčuks un kamerorķestris Sinfonietta Rīga, informēja orķestra pārstāvis Gints Ozoliņš.

Koncertprogrammā iekļauta gan čehu skaņraža Antonīna Dvoržāka folkloras un romantisma ideju caurvītā mūzika, gan astoņpadsmitā gadsimta modes strāvojumi ar austrumniecisku motīvu atbalsīm Volfganga Amadeja Mocarta koncertārijā Ah se in ciel, benigne stelle. Koncertvakara kulminācijā - Ludviga van Bēthovena majestātiskā septītā simfonija, kurā pie orķestra diriģenta pults šoreiz stāsies prominentais viesmākslinieks.  

Viens no savas paaudzes izcilākajiem obojistiem Aleksejs Ogrinčuks ar Sinfonietta Rīga mūzķiem tiekas nu jau trešo reizi. Neilgi pirms viņa pirmās viesošanās Rīgā 2014. gadā diriģents Normunds Šnē pauda: “Sajūsmu raisa obojista tonis, muzikālais frāzējums, spēles prieks un aizrautība. Mēs jau sen vēlējāmies spēlēt kopā ar šo harismātisko mūziķi, un nu šis mirklis ir klāt.”

Kamerorķestra sadarbība ar Ogrinčuku turpinājās arī 2016. gadā, taču šoreiz Ogrinčuks orķestra priekšā stājās ne vien kā solists, bet arī kā atskaņojuma vadītājs. Pavisam jaunā kvalitātē Aleksejs Ogrinčuks Rīgā atgriežas šo piketdien, maigajai obojas balsij līdzās liekot orķestra diriģenta zizli.

Aleksejs Ogrinčuks dzimis Maskavā. Skolojies Gņesinu Mūzikas akadēmijā Maskavā un Parīzes konservatorijā. Viņa skolotāju vidū pirmkārt minams leģendārais franču obojists Moriss Burgs (Maurice Bourgue).

Ogrinčuks koncertē jau no trīspadsmit gadu vecuma. Viņš ir neskaitāmu prestižu konkursu laureāts, tai skaitā bijis jauno talantu programmās Rising Stars un BBC New Generation dalībnieks.

Kopš 2005. gada Ogrinčuks ir Amsterdamas Karaliskā Concertgebouw orķestra oboju grupas koncertmeistars, muzicējot gan maestro Marisa Jansona, gan Daniela Gati vadībā. Pirms stāšanas Amsterdamas orķestra rindās, Ogrinčuks pirmās obojas vietu ieņēmis arī Roterdamas filharmoniskajā orķestri, toreizējā tā galvenā diriģenta Valērija Gergijeva vadībā.

Kopš 2011. gada Ogrinčuks ir obojas klases profesors Ženēvas mūzikas augstskolā. Kā viesprofesors Ogrinčuks darbojies arī Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā un Basku zemes mūzikas augstskolā Sansebastjanā. Kopš 2010. gada Ogrinčuks ir arī Hāgas konservatorijas profesors.

Turpinot cikla Pēkoncerta sarunas notikumus, pēc piektdienas koncerta Lielajā ģildē filozofs un publicists Ilmārs Šlāpins klausītājus aicinās uz domapmaiņu kopā ar Alekseju Ogrinčuku Lielās ģildes Baltajā zālē. Ieeja pasākumā brīva, uzrādot koncerta ieejas karti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja