Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Liepājas Simfoniskais orķestris izceļ savus lieliskākos mūziķus

Vairākos turpmākajos Liepājas Simfoniskā orķestra koncertos kā solisti uzstāsies izcilākie mūziķi no paša orķestra vidus. Jau 2.novembrī plkst.19 Liepājas Latviešu biedrības namā koncertā Rietumu romantisms Sensānsa Trešo vijoļkoncertu atskaņos vijolniece Līga Baltābola, informē orķestra pārstāve Iveta Vēvere.

. Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) koncertciklu Eiropas dārgumi šoreiz turpina ar diviem izciliem romantisma pārstāvjiem – franču vēlīnā romantisma komponistu Kamilu Sensānsu un viņa Trešo vijoļkoncertu (op.61) un vācu komponistu Robertu Šūmani un viņa vienīgās operas Genoveva uvertīru (op.81), kā arī Trešo, jeb tā saukto Reinas simfoniju (op.97).

Pie diriģenta pults stāsies viesis no Sanktpēterburgas Aleksandrs Poļiščuks – diriģents, kas regulāri koncertē ar nozīmīgākajiem Krievijas orķestriem (Sanktpēterburgas Filharmoniskais, Marijas teātra, Krievijas Nacionālais un citi orķestri).

"Sensānsa vijoļkoncerts ir viens no spožākajiem sava žanra darbiem, kas izceļas ar ļoti vienkārši uztveramu mūzikas valodu – melodijas raisās pašsaprotami un nesamāksloti, it kā citādāk tas nemaz nevarētu būt. Emocionālo pārdzīvojumu gamma tajā aptver gan skaudru traģismu, gan bezgala mīļu sirsnību un pārpasaulīgu apgarotību," stāsta Līga Baltābola, LSO I vijoļu grupas koncertmeistare, kura vēl nesen pabeigusi jau otrās maģistrantūras studijas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, šoreiz - ar izcilību stīgu kvarteta spēlē.

"Iespēja spēlēt šo koncertu man saistās gan ar milzīgu prieku, gan atbildību, lai komponista radīto meistardarbu ar visām filigrānajām pasāžām, smalkajām, brīžiem tik trauslajām melodijām un citviet ārkārtīgi grandiozajām skaņu straumēm nogādātu līdz klausītāju sirdīm. Ar pārliecību gribas teikt, ka šī nu tiešām ir mana sirds mūzika. To spēlējot, es tajā dzīvoju ar katru savu šūnu."

"Līga ir fantastiska vijolniece! Diemžēl savus talantus mēs reti izceļam, taču šajā sezonā plānojam klausītājiem parādīt vairākus lieliskus mūziķus no mūsu pašu orķestrantu vidus – jau decembrī izcilais čellists Ēriks Kiršfelds atskaņos Čaikovska Variācijas par rokoko tēmu, janvārī nopietno Andra Vecumnieka Vijoļkoncertu piedāvās Ilze Zariņa, savukārt martā varēsim baudīt mežradznieka Inga Novicāna virtuozo spēli," tuvākajos orķestra koncertplānos dalās LSO vadītājs Uldis Lipskis.

Plašāku informāciju par koncerta solisti un diriģentu var atrast Liepājas Simfoniskā orķestra mājas lapā www.lso.lv.

Biļetes uz koncertu ir nopērkamas visās Biļešu Paradīzes kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja