Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liepājas Simfoniskais orķestris uzstāsies vācu maestro Luca Kēlera vadībā

20. augustā plkst. 17 Rundāles pils Baltajā zālē Liepājas Simfoniskais orķestris sniegs koncertu vācu maestro Luca Kēlera vadībā ar solisti Līgu Baltābolu. Orķestris izpildīs Mocarta Piekto vijoļkoncertu, informē Liepājas Simfoniskā orķestra sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Vēvere.

"Šis būs mans otrais solo ar orķestri Luca Kēlera vadībā. Pagājušā gada vasarā man tika dota lieliska iespēja kopā ar viņu spēlēt Mendelszona vijolkoncertu. Jūtos ārkārtīgi pagodināta, ka Kēlers mani uzaicināja spēlēt Mocartu. Šī diriģenta muzikālās pieredzes un erudīcijas amplitūda ir grūti aptverama – viņš ir kā rietumu mūzikas un mākslas mantojuma dzīvā enciklopēdija. Viņam vienmēr ir ļoti stingra un skaidra koncepcija, ko viņš vēlas no mūziķiem konkrētajā programmā sagaidīt, kā arī skaidrs bezkompromisa ceļš izvirzītā mērķa sasniegšanai," saka Liepājas Simfoniskā orķestra I vijoļu grupas koncertmeistare Līga Baltābola.

No Mocarta sešiem vijolkoncertiem austrumnieciskais Piektais ir pats populārākais. Tas komponēts padsmit gadu vecumā un gluži tāpat kā pārējie ir pilns prieka, vienkāršības, sapņainības un izsmalcinātības. Piektā koncerta finālā var saklausīt Vīnē tobrīd populāros turku mūzikas ritmus un intonācijas. Ne velti to mēdz dēvēt arī par turku koncertu.

Par Mocarta Piekto vijolkoncertu Baltābola stāsta: "Mocarta mūzika ir harmoniska un pārcilvēciski daiļa – patiesa veldze dvēselei. Īpašu šo koncertu padarīs neatkārtojamā Rundāles pils, kuras arhitektūra un Baltās zāles akustiskās īpašības ir visatbilstošākās 18. gadsimta mūzikas atskaņojumam."

Koncerts Rundālē iesāksies ar Volfganga Amadeja Mocarta 35. simfoniju, sauktu arī par Hafnera simfoniju, jo tā tapusi par godu Mocartu ģimenes drauga Zigmunda Hafnera iecelšanai aristokrātu kārtā. Simfonija sarakstīta vien 10 dienās un piedzīvojusi milzīgu muzikālo triumfu vēl paša Mocarta dzīves laikā.

Savukārt koncerta izskaņā klausītāji varēs baudīt vācu agrīnā romantisma komponista Fēliksa Mendelszona priekpilno Ceturto jeb itāļu simfoniju, kur dāsni iedzīvinātas saules pielietās Itālijas ainas. Te portretēta Itālija visā tās krāšņumā – krāsainībā un skaņās, kas sastopamas šīs zemes dabā, cilvēkos un mākslā. Komponista  dzīves laikā  šī simfonija tā arī netika  publicēta, jo Mendelszons ar savu darbu līdz galam neesot bijis apmierināts.

Biļetes uz koncertu pieejamas visās Biļešu paradīze tirdzniecības vietās un internetā, kā arī stundu pirms koncerta norises vietā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja