Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LNSO koncertā satiksies Vāgners un viņa pretmets Bruhs

6. decembrī plkst. 19 Lielajā ģildē fragmentus no Vāgnera operām Tannheizers un Parsifāls, kā arī vāgnernīdēja Makša Bruha dubultkoncertu izpildīs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris igauņu diriģenta Risto Josta vadībā, informēja orķestra pārstāve Sondora Lāce.

Koncerta sākumā skanēs svinīgi skaistā, korāliskā uvertīra operai Tannheizers, kurā risināts mūžīgais jautājums par sakrālo un profāno. Arī instrumentālā mūzika no operas Parsifāls liek domāt par neikdienišķām lietām – te Svētā Grāla atspīdums, Lielās Piektdienas spēcīgā mistērija un visam pāri ideja par pārveidošanās iespējamību gan cilvēciskā, gan pārcilvēciskā līmenī. LNSO šajā koncertā diriģēs igauņu jaunais meistars Risto Josts, kurš savu muzikālo ceļu sāka kā ļoti labs kontrtenors un koru diriģents. Savukārt reti skanošais Bruha Koncerts klarnetei, altam un orķestrim – pievilcīga koncertmūzika, kuras skanējuma laikā savas dāvanas un prasmes rādīs divi lieliski mūziķi – klarnetists Ints Dālderis un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra altu grupas koncertmeistars Arigo Štrāls.

Pirms koncerta saruna plkst. 18 Lielās ģildes Baltajā zālē ar muzikologu Miku Čeži un LNSO māksliniecisko padomnieku un komponistu Andri Vecumnieku. Ieeja ar derīgām koncerta biļetēm no plkst. 17.30.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja