Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

LSO krievu klasikas ciklu atklāj lietuviešu diriģenta Ģintara Rinkeviča vadībā

Liepājas Simfoniskais orķestris ar koncertu “Čaikovskis”, kas notiks Liepājas Latviešu biedrības namā 4.februārī plkst.19, atklās vērienīgu koncertciklu “Krievu klasikas virsotnes”. Pirmajā koncertā iesaistīti divi izcili viesmākslinieki – pie LSO diriģenta pults stāsies lietuviešu diriģents Ģintars Rinkevičs, bet kā soliste uzstāsies šī gada Lielās Mūzikas balvas nominante, Latvijas Nacionālās operas soprāns Liene Kinča, informēja orķestra sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Vēvere.

Koncertcikla atklāšanas koncertā tiks atskaņoti pavisam trīs krievu mūzikas klasiķa Pētera Čaikovska skaņdarbi: “Stīgu serenāde”, Tatjanas vēstules skats no operas “Jevgēņijs Oņegins” un komponista pēdējā pabeigtā simfonija – Nr.6 (Patētiskā), kuras pirmatskaņojums notika tieši deviņas dienas pirms P.Čaikovska nāves.

Izziņai:
Koncerta diriģents Ģintars Rinkevičs ir viens no izcilākajiem, starptautisku atzinību guvušiem lietuviešu diriģentiem. Viņš beidzis gan Pēterburgas, gan Maskavas konservatorijas, ir vairāku starptautiskukonkursu laureāts, Lietuvas mūzikas un teātra akadēmijas profesors, Lietuvas Valsts simfoniskā orķestra dibinātājs, mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents. No 1996.-2007.gadam viņš bija Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents, bet no 2007.-2009.gadam – galvenais viesdiriģents. Lietuviešu diriģents ir divkārtējs Lielās Mūzikas balvas laureāts (1996., 1999.). Rinkevičs ir sadarbojies ar ļoti daudziem pasaules orķestriem: bijis Malmes Operas un Muzikālā teātra galvenais diriģents, muzicējis ar Berlīnes Simfoniķiem, Veimāras Valsts kapellu, Kopenhāgenas Tivolī simfonisko orķestri, Sanktpēterburgas Filharmonisko orķestri, Krievijas Nacionālo simfonisko orķestri un Krievijas Valsts simfonisko orķestri, diriģējis operu izrādes Zalcburgā, Karaliskajā Alberta zālē Londonā, Elizejas lauku teātrī Parīzē, Taivānā un Honkongā, Krievijas Valsts Akadēmiskajā Lielajā teātrī Maskavā kopš 2003.gada. Kopš 2007.gada Gintars Rinkevičs ir Novosibirskas Akadēmiskā simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents.


Jaunais soprāns Liene Kinča dziedāšanu ir apguvusi pie Margaritas Gruzdevas. 2006.gadā viņa absolvēja Latvijas Mūzikas akadēmiju Sergeja Martinova klasē, vokālo meistarību papildinājusi pie Irēnas Milkevičutes Viļņā un pie Oslo Karaliskās mūzikas akadēmijas profesores Barbru Marklundas-Pētersones. Šobrīd Liene Kinča turpina pilnveidot vokālās prasmes Ingrīdas Kaizerfeldes un Deivida Džounsa vadībā. 2005.gadā viņa debitēja uz LNO skatuves, atveidojot Karolku Leoša Janāčeka operas “Jenūfa” iestudējumā, bet tagad viņas repertuārā ir Amēlija (Verdi operas “Masku balle” atjaunotajā iestudējumā, 2009), Kņaze (Dvoržāka “Nāra”), titulloma LNO pagājušās sezonas jauniestudējumā - Pučīni viencēlienā “Māsa Andželika” un Džordžeta viencēlienā “Apmetnis”, par kurām nominēta Lielajai Mūzikas balvai.  Liene Kinča ir piedalījusies viesizrādēs kopā ar LNO trupu Maskavā un Honkongā, šogad ar kamermūzikas programmu, kurā iekļautas Mālera un Štrausa dziesmas dosies koncertturnejā pa Vāciju.

Biļetes uz koncertu nopērkamas “Biļešu paradīzes un Liepājas Latviešu biedrības nama kasē. Uz visiem trim koncertcikla Krievu klasikas virsotnes šīs sezonas koncertiem ir iespēja iegādāties arī abonementu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja