Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Mācītāju protestu dēļ atceļ grupas Lordi uzstāšanos Saldus Saulē

“Festivāla "Saldus saule" organizatori, pakļaujoties Baznīcas spiedienam, smagu un grūtu pārdomu rezultātā ir nonākuši pie lēmuma atcelt Somijas šokroka grupas "Lordi" uzstāšanos šī gada 8.jūlijā Saldū, Kalnsētas parkā,” trešdien, 16.jūnijā izplatītajā paziņojumā pauž Fēlikss Ķiģelis un pārējā festivāla komanda.

Vienpadsmit Saldus novada mācītāju parakstītajā vēstulē tiekot pausta negatīva nostāja pret "Lordi" koncertšovu - gan dziesmām, ko tie izpilda, gan šova elementiem, kuros tiek izmantots liels daudzums pirotehnikas. Latvijas kristīgās sabiedrības vadītāji uzskata, ka "Lordu" dziesmu teksti "var izraisīt destruktīvus procesus cilvēkā, kuri grauj ne vien katra indivīda dzīvi, bet arī ietekmē visu sabiedrību un tajā notiekošos procesus",  vēstuli citē festivāla organizatori.

Vēstuli ir sastādījuši un parakstījuši Latvijas Evaņģēliski Luteriskās Baznīcas, Romas Katoļu Baznīcas, Baptistu draudzes un Pareizticīgo draudzes mācītāji - Latvijas ev.lut.Baznīcas mācītājs Uldis Gailītis, Romas Katoļu Baznīcas prāvests Andrejs Mediņš, Latvijas ev.lut.Baznīcas mācītājs Ivars Eisaks, Latvijas ev.lut.Baznīcas mācītājs Guntis Apriķis, Latvijas ev.lut.Baznīcas mācītājs Raimonds Mežiņš, Latvijas ev.lut.Baznīcas mācītājs Artis Druvietis, Latvijas ev.lut.Baznīcas mācītājs Kārlis Rozentāls, Latvijas ev.lut.Baznīcas mācītāja p.i. Atis Freipičs, Romas Katoļu Baznīcas prāvests Romāns Grantovskis, Baptistu mācītājs Jānis Balodis un Pareizticīgo mācītājs Aleksandrs Platinskis, kuri vēstuli izsūtījuši "nenostājoties pret tradīcijām, bet vēloties pasargāt koncerta apmeklētājus, īpaši jaunatni, no ļaunas un graujošas ietekmes, kas mudina uz vardarbību un Dieva ieceltās kārtības graušanu". Mācītāji vēstulē uzsver, ka, rīkojot "Lordi" koncertšovu, sabiedrība tiek mudināta uz destruktīvu rīcību, kas var pāraugt vardarbībā. Jāatgādina, ka somu rokgrupa “Lordi” 2006.gadā uzvarēja Eirovīzijas Starptautiskajā dziesmu konkursā, tā kļūstot par pirmajiem Somijas pārstāvjiem, kas jebkad uzvarējuši šajā dziesmotajā sacensībā.

“Mēs, festivāla organizatori, arī ticam, ka Dieva vārdam ir liels spēks, kā to min baznīcas pārstāvji savā vēstulē, un nevēlamies, lai festivāla "Saldus saule" vārds tiktu aptraipīts ar sliktu slavu kā vardarbības propogandētājs. Pieņemot, ka vēstules sastādītāji uzņemas pilnu atbildību runāt Kristīgās sabiedrības vārdā, un pieņemot to, ka Baznīcas ietekme cilvēku prātos un sirdīs vienmēr būs nozīmīga, mēs esam spiesti atkāpties no paredzētā "Lordu" šova festivālā, lai neizraisītu masu protestus pirms festivāla un haosu festivāla laikā, un nenostātos pret Kristīgo sabiedrību, kuru mēs ļoti cienām,” pauž festivāla rīkotāji, solot, ka nākamās nedēļas laikā tiks izziņoti vairāki citi mākslinieki un grupas, kas uzstāsies 8.jūlijā un 9.jūlijā Saldū, festivālā  “Saldus saule”.

Kā Diena.lv jau informēja iepriekš, 2010.gada vasarā līdzīgas nesaskaņas starp  vietējo reliģisko komūnu un metālmūzikas festivāla “Devilstone Open Air” izcēlās Lietuvā, Anikšos, kur tika uzsākta izmeklēšana, vai festivāls nav provocējis uz reliģijas noliegšanu. Galvenās pretenzijas vietējie katoļi un dekāns izvirzīja pret norvēģu black metal grupas “Mayhem” uzstāšanos – tās laikā grupas līderis valkājis ko līdzīgu sutanai, apgrieztu krustu, asiņainu masku un ap kaklu apmetis karātavu cilpu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Ar Saldus novada mācītāju atklāto vēstuli var iepazīties šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja