Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Mēs visi stāvam uz ilūziju tilta

Marija Naumova koncerttūrē vieno Latviju un Franciju.

Ar pirmo uzstāšanos Jelgavas Kultūras namā šopiektdien, 31. martā, sāksies dziedātājas Marijas Naumovas jaunā albuma Uz ilūziju tilta koncerttūre caur astoņām Latvijas pilsētām. Koncertos dzirdēsim jaunas dziesmas gan Latvijā pazīstamu mūziķu (Rolanda Beļēviča, Andra Buiķa un Norberta Skrauča) pavadībā, gan ar izcilu Francijas mūziķu piedalīšanos – Latvijas publikai jau pazīstamais ģitārspēles virtuozs Sebastjens Žinjo, manuš stila ģitārists Samī Dusā un vijolnieks Matiass Levī, kā arī akordeoniste Merila Abasa piedalījušies arī jaunā albuma ierakstā Parīzē. 

Jauno dziesmu tekstus sacerējuši dzejnieki Jānis Peters un Kārlis Vērdiņš, bet mūzikas autors ir francūzis Sebastjens Žinjo, neparastā sadarbībā veidojot dziļu, pārdomas rosinošu albumu, kuru Marija Naumova sauc par savu visnopietnāko dziesmu krājumu. "Ilūzija – tā ir mūsu dzīve, mēs visi esam uz tāda ilūziju tilta, un mūsu uzdevums ir katram šo savu tiltu nojaukt. Tajā pašā laikā šis tilts ir arī starp Latviju un manām pēdējo gadu otrajām mājām Franciju. Interesanti, ka tas ir arī tilts starp paaudzēm – var teikt, ka te sadarbojas trīs dažādas paaudzes, nu, vismaz divas noteikti. Jānis Peters un Sebastjens Žinjo –  viņiem ir kāda 40 gadu starpība. Pa vidu ir Kārlis Vērdiņš un jaunie mūziķi. Manuprāt, Uz ilūziju tilta ir ne tikai poētisks, bet arī filozofisks nosaukums. Filozofija ir manā būtībā, un, pateicoties Jāņa Petera dzejai, šis albums ir izdevies ļoti filozofisks. Līdzīgi ir ar Sebastjena Žinjo mūziku – viņš pats ir filozofs, melanholiķis, mazliet mistiķis. Šeit sanākuši kopā tādi cilvēki, kas aizdomājas par dzīves jēgu, par dzīvi kā tādu," stāsta dziedātāja. 

Latviskā teksta un franču mūzikas salikums ir kas neparasts Latvijas klausītājiem. Marija atzīst, ka kultūru atšķirības mūsos ir dziļi sakņotas un tieši tāpēc ir tik interesanti sadarboties: francūzim spēlējot latviešu šlāgeri, tas izklausīsies pēc skaista šansona, un otrādi – latviešu mūziķa izpildījumā franču dziesma iegūst pilnīgi citu skanējumu. Un tas nav ne labi, ne slikti, tas ir atšķirīgais kultūrā, vēsturē, mentalitātē. Koncertos Uz ilūziju tilta pārsvarā gaidāmas dziesmas latviešu valodā, bet, iespējams, izskanēs arī kāda franciski, jo grupa šobrīd gatavo albuma versiju Francijas tirgum. 

Koncertus palīdz veidot scenogrāfs Oskars Pauliņš, gatavojot īpašu gaismu partitūru, kā arī Kaspars Zvīgulis un Artis Dzērve. "Mums šoreiz ir ļoti stipra radošā komanda un lieliski mūziķi. Domāju, ka koncerti būs skaisti un pavasarīgi, bet tajā pašā laikā filozofiski. Būs par ko aizdomāties. Es ļoti ceru, ka visi no tiem aizies ar smaidu un dziedot mums līdzi," saka Marija Naumova.

Koncerti notiks Jelgavā, Rēzeknē, Liepājā, Ventspilī, Valmierā, Ogrē, Cēsīs un Rīgā. Vairāk informācijas – Biļešu paradīzes kasēs, kā arī www.marijanaumova.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja