Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mīlestībā pret ziemu, skatoties zvaigznēs

Dziedātājas un pianistes Katrīnas Gupalo jaunā programma Zvaigznes pieskāriens, sākot ar koncertu Bauskas pilī 22. decembrī, tuvāko mēnešu gaitā izskanēs koncertturnejā visā Latvijā. Koncertprogrammā iekļautas pasaulē iemīļotas dziesmas par ziemu, kosmosu un sapņiem pašas Katrīnas Gupalo veidotās aranžijās balsij un klavierēm.

Katrīna Gupalo stāsta, ka jaunās koncertprogrammas veidošanai viņu iedvesmojusi mīlestība pret ziemu un tās uzmundrinošo aukstumu, sapņaino svētku laiku un meditatīvo klusumu, kurā beidzot var sadzirdēt savas domas, ļauties sapņu lidojumam, fantāzijām, pavērties debesīs un sajust kosmosu. Koncertos izskanēs gan romantiskas un melanholiskas dziesmas, piemēram, Nikolas Kidmenas izpildītā One Day I’ll Fly Away, gan kosmosa tēma ar slavenajiem Deivida Bovija Space Oddity un Eltona Džona Rocket Man, gan dzirkstošā prieka enerģija Ališas Kīzas un Laizas Minelli Ņujorkas dziesmās, kā arī Elvisa Preslija un Frenka Sinatras skaņdarbi, bez kuriem nav iedomājama neviena ziemas balle. Būs arī Katrīnas Gupalo pašas kompozīcijas un citas klausītāju iemīļotas dziesmas latviešu valodā, un šī būs reize, kad viņas izpildījumā varēs dzirdēt arī ziemas noskaņu dziesmas franču valodā. Tāpat koncertos skanēs Imanta Kalniņa dziesma Apvij rokas, ko skatītāji īpaši iemīļoja Katrīnas Gupalo 2021. gada vasaras koncertturnejā Tauriņa samtainā smarža, kas bija veltīta komponista mūzikai.

Šobrīd izsludināti seši ziemas koncerti. Jaunā programma pirmatskaņojumu piedzīvos Bauskas pils muzejā 22. decembrī plkst. 19.00. Šeit Katrīna Gupalo jau reiz uzstājusies kopā ar pianistu Andreju Osokinu, un arī toreiz, pirms vairākiem gadiem, tā bijusi tieši ziemas noskaņu programma. Šoreiz gaidāms mākslinieces solokoncerts. Biļetes iegādājamas Bauskas pils muzeja kasē. Jau 29. decembrī Liepājas Latviešu biedrības namā notiks nākamais Zvaigznes pieskāriena koncerts. Sekos koncerti Doles Tautas namā (14. janvārī), Kultūras centrā Berģi (21. janvārī), Lūznavas muižā (23. janvārī) un Valmieras Kultūras centrā (12. februārī). Biļetes tirgo Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv. Ņemot vērā kovidlaika diktētos mainīgos apstākļus, jāseko informācijai. "Šobrīd, kad neviens no mums nevar būt pilnīgi drošs par jebkādu plānu īstenošanu, arī koncertu plānošana ir kļuvusi daudz spontānāka. Kad rodas ideja, visa radošā un organizētāju komanda ļoti īsā laikā mobilizējas. Jūtu, ka līdzīgi ir arī ar klausītājiem, kuri aizrautīgi ķer pasākumus, kamēr tie ir, jo nav zināms, cik ilgi tas būs iespējams," saka Katrīna Gupalo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja