Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Mūžībā aizgājis izcilais krievu baritons Dmitrijs Hvorostovskis

Londonā 55 gadu vecumā miris visā pasaulē pazīstamais Krievijas operdziedātājs Dmitrijs Hvorostovskis, sociālajā tīklā Facebook trešdien pavēstīja mākslinieka ģimene.

"Hvorostovsku ģimenes vārdā ar smagu sirdi paziņojam par Dmitrija Hvorostovska – visu mīlētā baritona, vīra, tēva, dēla un drauga – nāvi. Pēc divarpus gadu ilgas cīņas ar smadzeņu vēzi viņš nomira šorīt 22. novembrī Londonā ģimenes lokā netālu no savām mājām. Lai viņa balss un gara spēks vienmēr paliek ar mums," teikts paziņojumā.

Dmitrijs Hvorostovskis 2015. gada jūnijā paziņoja, ka viņam konstatēts smadzeņu audzējs un ka viņš plāno ārstēties onkoloģiskajā klīnikā Londonā. Uz kādu laiku mākslinieks pārtrauca koncertdarbību, bet tad atkal to atsāka.

Dmitrijs Hvorostovskis dzimis 1962. gadā Krasnojarskā. Kopš 1985. gada bija Krasnojarskas operas solists. Pēc uzvaras 1989. gadā Kārdifas starptautiskajā operdziedātāju konkursā uzstājies pasaules slavenākajos opernamos – Londonas Karaliskajā operā, Milānas Teatro alla Scala, Vīnes Valsts operā, Parīzes Nacionālajā operā, Ņujorkas Metropolitēna operā un daudzos citos.

Dziedātāja repertuārs ir bijis ļoti plašs: no Mocarta un bel canto dižgariem līdz krievu komponistu darbiem, kamermūzikai un populārajām dziesmām. Eiropas un ASV teātros Dmitrijs Hvorostovskis vienmēr bijis gaidīts Jevgeņija Oņegina lomā, kā arī Džuzepes Verdi operās LaupītājiTraviataMasku balleDons KarlossTrubadūrsRigoletoSimons BokanegraErnani un Otello.

Dmitrijs Hvorostovskis bieži uzstājies Latvijā. Viņa pēdējais solokoncerts Rīgā notika 2016. gada 2. novembrī Lielajā ģildē. 

 

Top komentāri

D.
D
Lai viņam Debesu valstība!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja