Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mūzika laipnākai un gaišākai ikdienai. Cēsīs uzstāsies pianists Jūps Bēvings

4. jūnijā koncertzālē Cēsis uzstāsies spilgts klasiskās, minimālismā ieturētas klaviermūzikas mākslinieks un pašlaik digitālajās platformās visvairāk klausītais pianists Jūps Bēvings no Nīderlandes

 

Jūpa Bēvinga klavierkompozīcijas rosina meklēt lietu patieso būtību un skaistumu it visā. Viņa daiļrade ir kā pretlīdzeklis drudžainajai nenoteiktības un baiļu pilnajai pasaulei – tā ir mūzika laipnākai un gaišākai ikdienai. Pats Bēvings to sauc par "vienkāršu mūziku sarežģītām emocijām".

Gandrīz divus metrus garais Jūps Bēvings ar saviem mežonīgajiem matiem un plīvojošo bārdu atgādina draudzīgu milzi no bērnu pasaku grāmatas. Taču viņa klavierspēle – nepiespiesta un melanholiska – izceļ mūziķa maigo dabu, bet smalkās melodijas nomierina dvēseli.

Lai arī ar klavierspēli Jūps Bēvings bija aizrāvies jau bērnībā, dzīves ceļi viņu aizveda pie ekonomikas studijām un darba reklāmas jomā. Tikai 38 gadu vecumā Jūps apjauta savu patieso aicinājumu un atgriezās mūzikā.

Vienatnē paša ierakstītais pirmais soloalbums Solipsism nāca klajā 2015. gadā un kļuva par sensāciju – ierakstīts ģimenei par iepriecinājumu, tikai vēlāk, daļēji joka pēc, tas tika izvietots mūzikas platformā Spotify. Jūps Bēvings nekad nebija domājis, ka viņa uz pārdomām vērstā, atmosfēriskā mūzika uzrunās tik plašu auditoriju – albums tika noklausīts vairāk nekā 85 miljonus reižu, kas ir nebijis skaits klasiskās mūzikas žanrā. Tam sekoja sadarbības uzaicinājums ar prestižo ierakstu kompāniju Deutsche Grammophon, kuras paspārnē iznāca divi nākamie triloģijas albumi Prehension un Henosis

Paralēli Jūps Bēvings aktīvi koncertē gan uz mazākām, gan uz lielām Eiropas koncertskatuvēm kā, piemēram, Elbas filharmonija Hamburgā. Arī Latvijas klausītājiem bijusi iespēja reiz jau dzirdēt Jūpa Bēvinga spēli – 2019. gadā Ventspils Teātra namā Jūras vārti.

Šā gada 8. aprīlī klajā nāca Jūpa Bēvinga ceturtais studijas albums Hermetism. Antīkās filosofijas iedvesmots, viņa jaunākais projekts ir universālu ideju meklējumi. Rakstīts pandēmijas tumšajās dienās, baiļu un polarizācijas laikmetā, Jūpa Bēvinga ieraksts piedāvā skaudras melanholijas un cerības sajaukumu. "Ceru, ka manai mūzikai būs mierinoša un klausītājus saliedējoša ietekme," saka mākslinieks. 

Biļetes uz koncertu var iegādāties Biļešu paradīzes tīklā.

Informācija: joepbeving.com 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja