Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Mūzika nāk no klusuma un atgriežas pie tā. Izziņota festivāla ORGANismi programma

Oktobrī Latgales vēstniecībā Gors notiks 8. Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls ORGANismi, kas turpinās savu misiju – atklāt ērģeļu kā koncertinstrumenta bagātību, dažādību un iespējas. Festivāla tēma šogad ir Trauslais un varenais

Festivāla mākslinieciskā vadītāja ērģelniece Iveta Apkalna saka: "Mūzika nāk no klusuma un atgriežas pie tā. Klusums skaņdarba sākumā nav tāds pats kā skaņdarba beigās, jo, kamēr mēs klausāmies, pasaule mums apkārt mainās. Mainās arī mūsu iekšējā pasaule. Tā no trauslas var kļūt par varenu un no lepnas par pazemīgu. Šajā festivālā aicinām jūs ieklausīties tūkstošmēļu instrumenta varenībā un sadzirdēt to vienu balsi, kas uzrunā tieši jūs."

Festivāla ārvalstu viesis šogad būs lietuviešu mūziķis Martins Levickis – viens no populārākajiem jaunajiem akordeonistiem pasaulē, vairāku desmitu starptautisku balvu saņēmējs. Šogad Martins Levickis ir kļuvis par prestižās vācu klasiskās mūzikas industrijas balvas Opus Klassik laureātu kategorijā Gada instrumentālists. Šī godalga māksliniekam piešķirta par 2023. gada pavasarī iznākušo soloalbumu Autograph, ko izdevusi ierakstu kompānija Accentus Music. Tajā ir iekļautas lietuviešu tautasdziesmu apdares, Johana Sebastiāna Baha, Filipa Glāsa, Franka Anželī un Miloša Magina mūzika. 

Martinam Levickim jau ir izveidojusies cieša sadarbība ar ērģelnieci Ivetu Apkalnu, kopā viņi ir uzstājušies Āzijā un Eiropā. Rēzeknes viņi muzicēs duetā 6. oktobrī. 

ORGANismu noslēguma programmā 7. oktobrī uz vienas skatuves satiksies Liepājas simfoniskais orķestris, ērģelniece Iveta Apkalna, flautiste Dita Krenberga un pianists Reinis Zariņš. Pie diriģenta pults – Guntis Kuzma. 

Festivālā vienmēr tiek gaidīti gados jaunāki mūzikas cienītāji un ģimenes: 5. oktobrī notiks muzikālā uzveduma Ekspedīcija – balss pirmizrāde, ko iestudēs režisors Edgars Niklasons.

Informācija: latgalesgors.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja