Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nacionālās operas pirmizrādes plāno translēt novadu koncertzālēs

Neizbēgamā digitalizācijas procesa ietekmē Latvijas Nacionālās operas (LNO) valde izteikusi vēlmi pārraidīt operas pirmizrādes novadu koncertzālēs. Viens no iemesliem esot pozitīvie aizgājušās sezonas finanšu rādītāji, preses konferencē žurnālistiem atklāja LNO valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš.

LNO valde izlēmusi meklēt ieguldījumus vērienīgam projektam, proti, nodrošināt operu pirmizrāžu translācijas arī pārējos Latvijas novados. Tas ļautu pirmizrādes baudīt arī tiem, kas dažādu iemeslu dēļ to nespēj – īpaši lauku reģionos un mazajās pašvaldībās. Lai mērķi sasniegtu, LNO nepieciešams izveidot īpašu studiju, kā arī nodrošināt operai jaunas kameras, kas filmētu izrādes.

"Mana vīzija ir sekojoša: operas pirmizrādes būs pieejamas ikvienam. Mums kopā ir jāveicina operas popularitāte," stāstīja Liepiņš. Tas, cik ilgā laikā projekts varētu īstenoties un kādi līdzekļi tam ir nepieciešami, pašreiz vēl ir lemšanas stadijā, taču Liepiņš norādīja, ka "katrā ziņā tas nav ar pieciem cipariem rakstāms skaitlis."

Šogad LNO finansiālie rādītāji bijuši labāki par gaidītajiem. Uz jautājumu, vai tas varētu LNO digitalizācijas procesu paātrināt, Liepiņš nevarēja atbildēt, vien noteica, ka šī brīža stāvoklis ļauj priecāties par ieguldīto, spēt nodrošināt dažādas meistarklases māksliniekiem, sakopt inventāru, iegādāties jaunus instrumentus, jo to visu bez lieka finansējuma nebūtu iespējams izdarīt.

Liepiņš prognozēja, ka digitalizācijas process lielā mērā atkarīgs arī no tā, kas būs LNO sadarbības partnera. "Tā būs liela kompānija, bet, tā kā mums vēl nav noslēgts līgums, par to vairāk neko nevaru teikt," teica LNO valdes priekšsēdētājs. Skaidrs esot tas, ka pirmizrāžu straumēšana LNO nebūs finansiāli izdevīga un lielu peļņu nenesīs, tomēr LNO mērķis neesot iegūt peļņu, bet vairot operas cienītāju skaitu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja