Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Notiks Doma kora skolas jauktā kora un aktiera Kaspara Znotiņa koncerts Amao Omi

Rīgas Doma kora skolas jauktais koris, diriģents Jurģis Cābulis un aktieris Kaspars Znotiņš aicina uz koncertu Amao Omi jeb Bezjēdzīgais karš, kas notiks 12. maijā plkst. 20 Rīgas Lutera baznīcā Torņakalnā

Programma Amao Omi tika pirmatskaņota 2021. gada 3. septembrī, par to tika saņemta Lielā mūzikas balva 2021 kategorijā Gada koncerts. 2022. gada pavasarī koncerta sākotnējais vēstījums – paraudzīties uz kara briesmīgo stihiju no drošas distances – vairs nav spēkā, jo šī drošības ilūzija ir zudusi. 

"Tas ir ārkārtīgi baisi – redzēt, ka manu koristu vecuma jaunieši, mana vecuma jaunieši tiek iznīcināti, viņu ģimenes tiek iznīcinātas, viņi paši tiek iznīcināti. Bet tajā pašā laikā, manuprāt, ļoti liela iedvesma ir šis ukraiņu tautas gribasspēks, tēvzemes gribasspēks un milzīgais patriotisms, ko es novēlu ikvienam latvietim – atrast sevī lielu tēvzemes patriotu," saka diriģents Jurģis Cābulis. Bez šīm vērtībām, mīlestības un patiesības ne vien karš, bet arī dzīve kļūtu bezjēdzīga.

Koncerta programmā ir pārstāvēti trīs izcili komponisti vēstneši – Pēteris Vasks, Gija Kančeli un Jēkabs Jančevskis. Gijas Kančeli skaņdarbs Amao Omi jeb Bezjēdzīgais karš ir koncerta centrālais opuss, caur kura vēstījumu veidoti programmas saturiskie atzari – bezjēdzība un skaistums, karš un miers, mīlestība un gaisma. Koncertprogrammu papildina saturiskajiem atzariem atbilstoši literārie darbi, ko savā interpretācijā un vēstījumā atklās Jaunā Rīgas teātra aktieris Kaspars Znotiņš. Skaņdarba Bezjēdzīgais karš tēmas caurvij fragmenti no Nobela prēmijas laureātes baltkrievu rakstnieces Svetlanas Aleksijevičas dokumentālā literatūras darba par Afganistānas karu Cinka zēni.

Koncertā līdzās Rīgas Doma kora skolas jauktajam korim, diriģentam Jurģim Cābulim un aktierim Kasparam Znotiņam piedalīsies Rīgas Saksofonu kvartets, perkusionisti Ernests Mediņš un Marta Kauliņa, ērģelniece Kristīne Adamaite un pianiste Ilze Kalniņa.

Ienākumi no biļešu tirdzniecības tiks ziedoti Ukrainas atbalstam. Koncerta dienā baznīcā būs iespējams ziedot Ukrainas atbalstam arī skaidrā naudā. Ziedojumi tiks veikti ar Ziedot.lv starpniecību.

Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja